Творчески игри за деца: есенен венец от хартия

Ако се чудите какво да правите у дома с децата през дъждовните есенни дни ето една идея, която ще запълни времето и ще украси дома ви. Ето как да си направите например есенен венец от хартия:

Есенен венец

Необходими материали:

 1. Картон или мукава за основата – 30 см. Х 30 см.
 2. Цветна хартия – 80г. лесна за прегъване. ЕСЕННИ цветове – жълто, червено, оранжево, кафяво.
 3. Кафява или златна акрилна боя
 4. Ножици
 5. Лепило – стик и течно
 6. Връв
 7. Перфоратор
 8. Глитер – злато

Стъпки за изработване:

 1. Изрежете кръг с диаметър 30 см. от мукавата. В центъра му очертайте по-малък кръг с диаметър 22 см. и го изрежете. Ще получите пръстена за основата на венеца. Сложете връвта за закачане. Оцветете с боя и от двете страни и го оставете да изсъхне.
 2. През това време от цветната хартия изрежете правоъгълници с различни размери, по-големи и по-малки, за различните размери на листата.
 3. Сгънете цветната хартия на „хармоника/ветрило”.
 4. Разгънете и прегънете наполовина по височина.
 5. Нарисувайте формата на листото, като в най-високата част листото трябва да е най-широко. Изрежете.
 6. Сгънете отново на „ветрило/хармоника” и прегънете по средата.
 7. Залепете със стик лепило вътрешните страни на листото.
 8. След като сте направили достатъчно листа, покрийте едната страна на пръстена с течно лепило с помощта на четка и подредете листата. Изчакайте да се залепят добре.
 9. Накрая украсете листата със златен глитер.

 • Ако сте събрали жълъди или кестени през слънчевите октомврийски дни можете да ги прикрепите към венеца с горещо лепило.

 

Автор: Даниела Сеферинкина

Даниела Сеферинкина е художник и преподавател по рисуване и приложни изкуства. Повече от 7 години тя работи с деца в предучилищна и начална училищна възраст и ги учи да изразяват себе си чрез изкуството. Извън училище Даниела е художник на свободна практика и автор на картички, илюстрации по текстове на книги, покани и други артикули. Повече за нея и работата й можете да видите на Cartolina: https://www.facebook.com/cartolina.cartolina/

Коментарите са изключени.