Важни неща, които да имаме предвид, когато избираме пелени за бебето

пелени, игра, списание родител

 

 

Може би ви звучи познато: бебето е неспокойно, плаче безутешно, а вие се чудите дали не е гладно, уморено или пък нещо не го боли. След това се оказва, че пелената му е пропуснала и това до такава степен дразни малкото човече, че кожата му е станала зачервена, а то изпитва силен физически дискомфорт от влагата, която се е пренесла дори към дрешките.

Според статистиките, 57% от родителите в Европа изпитват притеснения, че пропускането на пелената прекъсва времето за сън и игра на бебето. 75 на сто пък са на мнение, че липсата на протичане ще направи бебето им по-спокойно и по-щастливо.

В такъв случай, как да изберем „правилните“ пелени за нашето бебче и има ли начин да му осигурим максимален комфорт?

Лидерът на пазара – Pampers, отново е с една крачка напред по отношение на защитата на бебешката кожа и намаляването на риска от пропускане на пелената.

Гащичките Pampers Pants вече предлагат нов революционен модел при грижата за бебето чрез специален джоб за задържане и защита. Това гарантира, че вашето мъниче ще е сухо за по-дълго време, а по-сухо бебе означава повече спокойствие и повече сили за усмивки и игри.

Различното при новите Pampers Pants е 360 градусовото прилягане в комбинация със страничен шев за супер бърза смяна на пелените. Те разполагат и с и двойни маншети за предотвратяване на протичането около краката, както супер абсорбираща сърцевина, която поддържа кожата суха.

Когато бебето започне да расте и да изучава света, смяната на пелената може да се превърне в истинско предизвикателство и дори в борба. Ето защо е изключително важно да можем бързо и лесно да сменим пелената му, без това да предизвиква безпокойство и без да изисква излишни усилия. Гащичките Pampers Pants са чудесен избор, тъй като преобуването на бебчето става бързо и лесно, с много по-малко стрес и повече време за забавления и игри.

Индикатор за урина? И това вече е факт!

Гащичките Pampers Premium Pants и Pampers Night Pants разполагат и с индикатор за нивото на урината в пелената, който показва на родителите, че е време за смяна. Това е още едно допълнително предимство, което да ни помогне да изпреварим събитията и да реагираме още преди бебчето да е почувствало дискомфорт и да е започнало да плаче.

Защо изборът на пелени е толкова важен?

Това да изберем качествени и абсорбиращи пелени е не само въпрос на грижа и внимание към най-малките. То е от съществено значение най-вече за тяхната изключително нежна и чувствителна кожа. При бебчетата тя е много по-склонна да се възпалява, да се подсича и да се стига до нежелани реакции като алергии, атопичен дерматит, обриви и екземи. Затова пелените са нещо, с което не бива да правим компромис, независимо дали става дума за новородено бебе или за по-големи деца, които не спират да изучават света.