Записваме час при лекар онлайн чрез нов здравен портал на Столична община

Търсачките в здравния портал дават възможност да се правят различни справки за конкретен лекар по име и специалност

Столична община официално даде старт на новия си здравен портал, в който е събрана информацията за всички общински лечебни заведения в София. Порталът дава информация за лечебните заведения и специалистите в града, както и възможност всеки да си записва час за преглед онлайн.

В портала има информация за близо 800 лекари от 35 специалности, които работят в 37 общински лечебни заведения – многопрофилни и специализирани болници, ДКЦ-та, медицински центрове, болници за долекуване в София.

За пациенти под 18-годишна възраст е необходимо да се регистрира родител, от чието име да се прави резервация за преглед. Търсачките в здравния портал дават възможност да се правят различни видове справки – за конкретен лекар – по име или по специалност, по район или за дадено лечебно заведение.

Целта на sofia.myhealth.bg е да бъдат улеснени пациентите и лекарите, тъй като ще бъде спестено чакането пред кабинетите. За да ползва услугата, всеки потребител ще трябва да се регистрира. След това има право на 3 резервации за час за преглед при лекар, а след като те бъдат осъществени, има опция за нови 3 прегледа.

След старта на здравния портал общината има идея по-нататък в него да бъдат включени и личните лекари, като пациентите ще могат да си записват час и при джипито през интернет. Действащо е вече и мобилно приложение на здравния портал, което може да бъде изтеглено на смартфона на потребителя. Чрез него пациентът ще може да получава напомняне за записаните часове за прегледи при специалистите от общинските лечебни заведения.