Започна Акция Дядо Коледа 2015

дете коледа

„Заедно да подарим по една вълшебна коледна приказка!“. Под това мото Сдружение „Бъдеще за децата“ провежда до 18-ти декември Коледна кампания. Инициативата е изцяло благотворителна и се реализира в подкрепа на деца в неравностойно положение от община Казанлък. Кампанията е адресирана към казанлънчани с призив да помогнат за събирането на коледни подаръци за 110 ДЕЦА.
Деца със специални потребности, деца от семейства с нисък социален икономически статус, многодетни семейства, деца в приемна грижа, деца сираци…


Местната организация за пореден път получи подкрепата, както на община Казанлък, така и представители на бизнеса и медиите в града.

„Инициативата е вече добре позната и чакана всеки път с нетърпение. На финала на „Акция Дядо Коледа“, миналата година, благодарение на хората от Казанлък зарадвахме над 100 малчугана. Всяка година в кампанията се включват двойно повече добротоворци, което означава и двойно повече подаръци, за двойно повече деца. Ще се радваме и тази Коледа, заедно да успеем да помогнем на колкото се може повече деца и техните семейства“, споделят от Сдружението.

В рамките на „Акция Дядо Коледа“ тази година, екипът на Сдружение „Бъдеще за децата“ е разположил коледни дръвчета в различни точки на община Казанлък – „Културно-информационен център на община Казанлък (ул. „Искра“ №4), магазин „Вимакс“, хранителният магазин „Перфект МЛ“ в село Дунавци и „Арсенал“ АД.

На всяка една от вълшебните елхи има определен брой специални коледни играчки и писмо към тях. Във всяко писмо е разказана историята за съдбата на едно дете и неговото семейство, кратко описание на кампанията с инструкции, които новите помощници на Добрия старец да последват и картичка. Всеки може да стори по едно добро дело и да подкрепи семейство в риск.

Вземете си една или повече от коледните играчки. Запознайте се с историята на едно или повече деца. И оставeте своя Коледен подарък под елхата, в чувала на Дядо Коледа.

„Искрено се надявам, че и тази година казанлъчани ще прегърнат нашата идея и ще ни последват. Защото каузата си заслужава! Да помогнем, подкрепим и зарадваме тези деца и техните семейства, в труден за тях момент! Да видим усмивките по техните лица в навечерието на Коледната нощ! Няма нищо по-хубаво от това!“, допълват от местната организация.

В навечерието на Святата нощ (от 21.12. до 23.12.), екипът и доброволците на Сдружение „Бъдеще за децата“, ще се погрижат всички събрани коледни подаръци, да бъдат поднесени на децата, лично от Дядо Коледа.

Тази година в кампанията „Акция Дядо Коледа“, Сдружение „Бъдеще за децата“ е включило потребители от социални услуги за деца, на територията на гр. Казанлък – Център за обществена подкрепа, Център за социална рехабилитация и интеграция и Центровете за настаняване от семеен тип, както и деца, за които местната организация е получила информация от граждани.

Всички писма съдържат информация за детето и неговот семейство като е спазена пълна конфиденциалност, съгласно Закона за личните данни. Пликовете по нашите Коледни елхи за запечатани и обозначени с печат на СНЦ „Бъдеще за децата“ гр. Казанлък.

Сдружение „Бъдеще за децата“ се разграничава от всякакви други директни и/или индиректни дейности, кампании и истории, които попадат в общественото пространство.

Източник: dariknews.bg