18 СУ – дигитални дъски, изнесени класни стаи, терминално устройство с лицево разпознаване

На входа на най-голямото училище в България – 18 СУ „Уилям Гладстон“ в София, в което учат над 2400 ученици, има поставено специално терминално устройство с лицево разпознаване, което ще измерва температурата на всеки ученик и ако тя е нормална, ще го пропуска с поздрав: „Нормална температура! Добре дошли!“. Това показва репортаж по бТВ.

Преподавателите са обучени да работят на дигитални дъски, през които ще има директна връзка с децата в дистанционна форма на обучение.

Училището е поръчало специална техника с микрофони, на които учителите да могат да говорят. Изолиран е околният шум. Учениците в дистанционната форма ще могат кристално ясно да чуват какво се преподава.

В 18-то училище има медицински кабинет и медицинска сестра. Тя препоръчва да се подменят маските на 2 часа. Учениците трябва да идват с маски на училище. Ако някое дете няма, ще му бъде предоставена.

Часовете ще започват по различно време. Официалното откриване на учебната година ще е само за 1 и 8 клас, става ясно от сайта на училището.

Организират се изнесени класни стаи на открито.

В училището най-много се притесняват за ситуациите, при които ще има съмнения за COVID-19. Децата няма да се изолират сами, а ще има учител или медицинско лице при него.

Източник: Danyboon

 

Коментарите са изключени.