3 рецепти за вкусни ястия с пуешко месо

рецепти с пуешко месо

  1. Салата с пуешко, авокадо и спанак

Продукти:
  • 150 грама сварено пуешко месо
  • 2 броя авокадо
  • 200 грама бейби спанак
  • Босилек – 4 листа
  • 6 чери домата
  • 1 връзка магданоз
  • 10 маслини
  • 50 грама слънчогледови семки
  • 100 грама краве сирене
  • Сол, лимонов сок, зехтин – за овкусяване на салатата
Приготвяне:

Спанакът се измива и се слага в дълбока купа. Авокадото се обелва и нарязва на по-големи резени, след което се добавя към спанака. Магданозът се нарязва на ситно и заедно с босилека, слънчогледовите семки и маслините се прибавя към салатата. Пуешкото месо се нарязва, чери доматите се разполовяват, сиренето се натрошава и трите продукта също се слагат в дълбоката купа. Салатата се обърква добре, а за овкусяване да се добавят сол, зехтин и лимонов сок на вкус.

  1. Пуешко с макарони

Продукти:
  • 1 пакет макарони
  • 500 грама сварени пуешки гърди
  • 200 грама топено сирене
  • 200 милилитра течна сметана
  • 20 грама масло
  • 1 чаена лъжица мащерка
  • 1 чаена чаша настърган кашкавал
  • 1 супена лъжица нарязан магданоз
  • Сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:

Пуешкото месо се накъсва на парченца и се слага в купа като се разбърква с топеното сирене, сметаната и кашкавала. Добавят се и сол, черен пипер и мащерка на вкус. Междувременно макароните се сваряват според указанията на опаковката и след това се добавят към пуешкото месо. Сместа се изсипва в тавичка, намазана с маслото. Ястието се заглажда и изпича в предварително загрята фурна на 200 градуса С за около 30 минути. Преди сервиране пуешкото с макарони се поръсва с магданоз.

  1. Пуешки бутчета с ябълки

Продукти:
  • 4 пуешки бутчета
  • 100 грама краве масло
  • 2 или 3 ябълки
  • 500 милилитра бяло вино
  • Няколко скилидки чесън
  • Сол и черен пипер – на вкус
Приготвяне:

Бутчетата се овкусяват със сол и черен пипер на вкус, намазват се леко с масло и се нареждат в намаслена тавичка. Отстрани се нареждат нарязаните ябълки и целите, неизбелени скилидки чесън. След това всичко това се залива с вино, покрива се с фолио и ястието се пече 40 минути на 200 градуса С. След първите 40 минути фолиото се отстранява и пуешкото с ябълки се допича за още 15 минути.