Салата с пуешко, авокадо и спанак
Продукти:
- 150 грама сварено пуешко месо
- 2 броя авокадо
- 200 грама бейби спанак
- Босилек – 4 листа
- 6 чери домата
- 1 връзка магданоз
- 10 маслини
- 50 грама слънчогледови семки
- 100 грама краве сирене
- Сол, лимонов сок, зехтин – за овкусяване на салатата
Приготвяне:
Спанакът се измива и се слага в дълбока купа. Авокадото се обелва и нарязва на по-големи резени, след което се добавя към спанака. Магданозът се нарязва на ситно и заедно с босилека, слънчогледовите семки и маслините се прибавя към салатата. Пуешкото месо се нарязва, чери доматите се разполовяват, сиренето се натрошава и трите продукта също се слагат в дълбоката купа. Салатата се обърква добре, а за овкусяване да се добавят сол, зехтин и лимонов сок на вкус.
Пуешко с макарони
Продукти:
- 1 пакет макарони
- 500 грама сварени пуешки гърди
- 200 грама топено сирене
- 200 милилитра течна сметана
- 20 грама масло
- 1 чаена лъжица мащерка
- 1 чаена чаша настърган кашкавал
- 1 супена лъжица нарязан магданоз
- Сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Пуешкото месо се накъсва на парченца и се слага в купа като се разбърква с топеното сирене, сметаната и кашкавала. Добавят се и сол, черен пипер и мащерка на вкус. Междувременно макароните се сваряват според указанията на опаковката и след това се добавят към пуешкото месо. Сместа се изсипва в тавичка, намазана с маслото. Ястието се заглажда и изпича в предварително загрята фурна на 200 градуса С за около 30 минути. Преди сервиране пуешкото с макарони се поръсва с магданоз.
Пуешки бутчета с ябълки
Продукти:
- 4 пуешки бутчета
- 100 грама краве масло
- 2 или 3 ябълки
- 500 милилитра бяло вино
- Няколко скилидки чесън
- Сол и черен пипер – на вкус
Приготвяне:
Бутчетата се овкусяват със сол и черен пипер на вкус, намазват се леко с масло и се нареждат в намаслена тавичка. Отстрани се нареждат нарязаните ябълки и целите, неизбелени скилидки чесън. След това всичко това се залива с вино, покрива се с фолио и ястието се пече 40 минути на 200 градуса С. След първите 40 минути фолиото се отстранява и пуешкото с ябълки се допича за още 15 минути.