Гъвкаво работно време за майките предлага социалният министър

майка, работа, работно време, списание родител

Better Writer Ad

Настоявам за въвеждане на гъвкаво работно време и облекчаване ангажиментите на работещите майки„. Това заяви по време на първия от серията европейски дебати на тема „Жените в управлението“, вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, предаде news.bg.

Калфин обясни, че независимо от всички законодателни инициативи, които предстои да бъдат реализирани до края на тази година, един от неговите приоритети е  свързан с това да се създаде механизъм, който да подобри гъвкавостта в рамките на работния ден или работната седмица.

„Това ще даде повече възможности на работещите хора и категорично ще бъде от полза на работещите майки, които ще могат по-свободно и по-лесно да балансират между работа и семейство“, обясни още министърът.

Предстоящата система на ваучерно и за почасово заплащане бяха представени от министъра. „Този механизъм би могъл да даде повече възможности за справяне с ангажиментите на жените.

Възможностите от ваучерно почасово заплащане за отглеждан на дете, за домакински услуги, почистване или указване на домашна битова помощ, ще улеснят домакинствата и биха могли да облекчат работещите майки и жени. Надявам се, до средата на годината да сме готови със законодателна инициатива в тази посока“, каза още Ивайло Калфин.