Как един български татко спечели сърцата на родителите по света с неговата книга-приключение

Никола Райков е вдъхновяващ баща и автор, който създава първите по рода си книги-игри, с която учи сина си, че трябва да носи отговорност за всеки избор, който прави.


“Голямото приключение на малкото таласъмче позволява на децата да създадат своя собствена приказка като въвлича децата много повече и подхранва тяхното въображение”, казва авторът.


Книгите-игри съществуват от 80-те години, но това са първите такава, специализирана за деца.

“Аз имам много силна връзка със сина си, и се надявам, че тези книги ще вдъхновят родителите да четат и играят заедно с децата си. Обещавам им истории изпълнени с шеги и приключения, но преди всичко – емпатия, доброта и разбиране.”

Книгите можете да свалите безплатно на български и английски, руски, италиански, латвийски. “Има деца, чиито родители не могат да си позволят да закупят тази книжка. Не че не искат, просто не могат. Не считам за справедливо да лиша тези деца от възможността да се забавляват с това, което съм написал, само защото живеем в капиталистическо общество.”

Никола Райков е роден на 21 юни 1981 г. в Стара Загора. Завършва информационни технологии в Чикаго, но силно разочарован от американския начин на живот и светоглед, веднага след дипломирането си се завръща в България. Автор е на първите по-рода си приказки-игри „Голямото приключение на малкото таласъмче“, „Още по-голямото приключение на малкото таласъмче“ и „Добросъците“. Само за няколко години се превръща в един от най-популярните и обичани детски писатели на България, а книгите му се продават в многохилядни тиражи. Със своите приказки-игри печели над 10 награди и номинации, включително и най-престижната награда за детска литература в България „Константин Константинов“. Електронните издания на книгите му се превеждат от доброволци по цял свят, а наскоро „Голямото приключение на малкото таласъмче“ бе публикувана и в Латвия.

Вижте книгите на Никола Райков на сайта prikazka-igra.com

 

Вижте още:

Как един баща помага на срамежливия си син да създаде приятелства в училище

Баща превръща детската стая на дъщеря си в истинска приказка

Една притча за баща, син и думите, които нараняват

Отхвърляйки бащата...