Кампания събира дрехи, обувки и играчки за деца, лишени от родителска грижа

Благотворителна кампания Дари дреха – дари надежда събира дрехи, обувки и играчки за деца, лишени от родителски грижи, и социално слабите семейства в цялата страна. Инициативата ще се проведе в няколко пункта в столицата от 11 до 13 май.

Идеята на „Ротаракт клуб София Сити“ е от в няколко пункта в София да се съберат дрехи, обувки и играчки, които после да дарят надежда и топлина на човек в нужда. Един от организаторите Десислава Димитрова разказва, че всичко, което бъде събрано, ще достигне до деца, лишени от родителски грижи, и до социално слабите семейства в цялата страна. Не е необходимо дрехите да са минали химическо чистене.

„Не утежняваме процедурата. Единственото изискване е просто да бъдат чисти и изпрани дрехи. Миналата година събирахме дрехи за деца от 5 до 10 години, но понеже се получиха всякакъв вид дарения – обувки, играчки, пюрета, костюми, затова не връщаме нищо. Каквото им е на сърце на хората, да дарят, ние ще намерим къде да го разпределим“, казаха организаторите.

Десислава разказва, че само три дни ще събират дарения, тъй като броят на отзовалите се през мината година е бил много голям, а на този етап нямат възможност да поемат повече дарения.

„Имаше страхотен интерес и всякакви хора минават. Има и млади, и възрастни, даряват кашони, други торбички. Кой каквото може да отдели“, посочи Десислава.

Във Фейсбук можете да откриете графика и пунктовете, в които ще се събират дарения в инициативата Дари дреха – дари надежда”.

НАМЕРЕТЕ НИ ВЪВ FACEBOOK

Коментарите са изключени.