Конференцията “Образование без граници” ще се състои на 7 октомври

образование

На 7 октомври 2022 г. (петък) ще се състои годишната конференция на “Образование без раници” на тема “Двете лица на технологиите в образованието: Стрес и прогрес”. Тя е насочена към учители, директори, технологични училищни лидери и други педагогически специалисти от цялата страна, както и към представители на институциите в сферата на образованието. Събитието ще се проведе в Sopharma Business Towers в гр. София от 9:30 ч. до 17:00 ч.

На фокус ще са теми, свързани с умното, ефективно и балансирано използване на технологиите, но и техностресът, прегряването, грижата за менталното здраве на ученици, учители и всички, заети с образованието на децата.

Сред лекторите е един много специален гост – Салман Кан, основател на Кан Академия, автор на книгата “Училището на света. Образование на бъдещето”, един от 100-те най-влиятелни личности в света според сп. Time през 2012 г., “бащата на онлайн образованието” според TheWorld.org и “истински пионер на образованието” според Бил Гейтс. Салман Кан ще се включи дистанционно.

На живо ще участва Jean-François Stich, асоцииран професор в ICN Business School, изследовател в сферите психология и мениджмънт на виртуалната работа, специалист по темата техно-стрес.

Покана е отправена и към Министерството на образованието и науката. В събитието ще участва и представител на Европейската комисия от отдел “Дигитално образование” в Генерална дирекция “Образование, младеж, спорт и култура”.

Програмата на конференцията ще включва панелно-дискусионна част преди обяд и практически “работилници” след обяд. Практическите работилници ще се водят от опитни и вдъхновяващи специалисти, сред темите им са: кога технологиите пречат на ученето; училищна интоксикация; социално-емоционалните умения на учениците в помощ при справянето с дигиталния стрес и умора и др. Повече за програмата на сайта на организаторите. Паралелно с конферентната програма ще се състои изложение на интересни и полезни за участниците продукти и услуги.

Comments are closed.