Куклен театър в парка

куклен театър в парка

Образователно куклено шоу на колела тръгва из страната на 26 април (неделя). Постановката на Екопак и Театър на приказките – София разказва историята на три животинчета – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които отскоро живеят в парка. Трите геройчета са лица на кампанията „Нахрани ме разделно!” и стоят на част от контейнерите на Екопак за разделно събиране на отпадъци от опаковки, разположени в близост до паркове в София, Плевен и Враца.


„Целта на кампанията е да представи разделното събиране на отпадъци от опаковки като забавна игра. Тя е насочена към най-малките – децата в детските градини и към учениците от първи до четвърти клас. Чрез приказката и играта очакваме да създадем положително отношение и трайни навици в разделоното събиране у дома”, казва Мариана Петкова, мениджър връзки с обществеността в Екопак.

Столичани ще могат да видят премиерата на кукленото шоу на 26 април, неделя от 16:30 ч в парк Заимов, пред Театър София. След това геройчетата на Екопак ще посетят Плевен – на 9 май, Враца – на 24 май и ще се завърнат отново в София на 6 юни.

Входът е свободен, а всяко дете ще получи комикс книжка с игри.