Нов умен часовник слага край на родителските тревоги

Myki-часовник

Нов умен часовник, създаден от българи, се грижи за безопасността на децата и осигурява непрестанна връзка с родителя. Часовникът носи името MyKi (Майки) и е създаден с цел да предпазва подрастващите от опасностите и да помага на родителите им да са спокойни през целия ден.

Часовникът разполага с GPS приемник и SIM карта, благодарение на които е способен да излъчва сигнал за местоположение, а също така да приема обаждания и текстови съобщения.

Родителите могат по всяко време да се свържат с детето си, стига да разполагат със смартфон или компютър. Чрез MyKi малчуганите могат да сигнализират за опасност, чрез специален SOS бутон, който веднага набира техните родители и изпраща съобщение с час и координати. Децата могат да звънят и да получават обаждане само от номера, предварително посочени от техните роднини.

Устройството разполага с брояч на крачки и калкулатор за изгорените от детето калории за деня. Ако MyKi бъде свален без позволението на някой възрастен, се активира система за сигнализация на родителите и ги информира за евентуална опасност. Целевата възрастова група е между 4 и 10 години, защото след това се счита, че детето е по-внимателно и вече може да разполага със смартфон.

Друга много полезна функция е така наречената „зона за сигурност”, която е часово зависима. Например ако от 8 сутрин до 12 на обяд, когато детето трябва да е на училище, се създава такава зона около училището и ако детето напусне този обхват, веднага се получава информация от родителя.

Часовникът може да се закупи лесно, защото се предлага при някои мобилни оператори и в интернет, на достъпна цена. В момента компанията-производител обмисля да предлага умни часовници под наем, за да може хората да ги използват само в определени ситуации – когато детето е на лагер, планинска разходка от училище, на ски и т.н.

Коментарите са изключени.