Обявиха нови 450 места за прием в две детски градини в София

Столична община предлага нови 450 места за прием в 18 групи в две детски градини, които са въвели в експлоатация през декември – 131. ДГ в „Триадица“ и 122. ДГ в „Люлин“.

Детска градина №131 в „Манастирски ливади-изток“ е първата в квартала и ще приеме деца в 8 групи – две яслени и 6 градински, а тази в „Люлин“ – в 10 групи, предаде БТВ.

Родителите ще могат да направят кандидатури на децата си от 3 януари 2023 г. до 13 януари 2023 г. Този ден ще се извърши и класирането. След това срокът за записване ще бъде две седмици

В 131-ва детска градина в „Манастирски ливади-изток“ са изградени отделни музикален и физкултурен салон, басейн и детски площадки в просторен двор. В момента директорът на детското заведение набира персонал.

Тази година общо 11 нови сгради на детски градини и разширения са въведени в експлоатация, посочват от Столична община. Очаква се още 4 новопостроени сгради да бъдат въведени в експлоатация. Те са в районите „Красно село“, „Триадица“, „Панчарево“ и „Витоша“.В момента продължава строителството на 19 сгради на детски градини в различни райони като „Студентски“, „Надежда“, „Връбница“, „Красна поляна“, „Оборище“, „Люлин“, „Лозенец“, „Овча купел“.

„Програмата за строителство на детски градини засяга децата между 3 и 6 години. Целта е да се осигурят места за деца в предучилищна възраст. Вече в 15 района на столицата това е постигнато“, коментира кметът Йорданка Фандъкова.

„Районните кметове работят, някъде има забавяне, задачата е обща и се надяваме другата година да бъдат завършени започнатите обекти“, посочи още тя.

За други 14 детски градини се подготвят проекти.

С покачването на цените на строителните материали са започнали искания от строителните фирми за индексация на цените, което доведе до забавяне на изпълнението в някои райони.

Коментарите са изключени.