Първата по рода си интерактивна детска книга “Натисни точката” – вече и у нас

erve-tyule-natisni-tochkata

Българските деца и техните родители могат да се насладят на уникалната по рода си детска образователна книжка – „Натисни точката“. Благодарение на амбициозния екип на издателство „Funky books“ един от най-популярните детски автори Ерве Тюле е вече на българския пазар.

След поредица от награди и признания за различните си книги, през 2010 година Тюле достига и своя връх издавайки завладяващата интерактивна книга, която достойно заема своето челно място като книга на годината.

Към днешна дата световният бестселър „Натисни точката“ е в топ 10 на най-продаваните детски книги, издадена на 36 езика и продадена в над 1,800,000 копия по света.

Всичко в книгата е сведено до една точка, която прави вълшебства. Тя има способността да се размножава, да се движи в пространството, да се подрежда по различен начин, да се уголемява или смалява. Реално точката може всичко, стига детето да участва в процеса и да й съдейства.

Това е книга за цялото семейство, която ангажира децата да я прелистват отново и отново. Силна и много цветна, визуалната вселена, която Ерве Тюле създава, оставя малко място за текст. Картините му някак предизвикват думите … помагайки на най-малките да развиват езикови умения.

Това е книга за силата на въображението, това е книга за силата и потенциала на мисълта, това е книга без предразсъдъци. Някои казват, че е книга за деца. Но в нея няма пъстри и претрупани илюстрации, няма сюжет и история, няма издаващи звуци бутончета, капачета криещи тайни картинки, няма елементи за издърпване. Няма дори герои. Защото главният герой си ти – читателят на книгата. Всички – и големи и малки замлъкват и гледат с интерес какво се случва. Децата се вдъхновяват от точката, с радост и въодушевление натискат, потупват, разтърсват, духат, пляскат заедно с книгата и искат да я четат отново и отново.

Децата започват да обичат книгите когато ги запознаем с книги, които говорят на техния език, книги, които възпитават усет към красивото, книги, които провокират към действие и развихрят въображението, книги, които показват на детето, че светът на изкуството е забавен и достъпен, книги, които са интересни и вдъхновяващи.

Comments are closed.