Прясноизцедени сокове за по-добър имунитет

природни имуностимуланти, сокове, фреш, имунитет, списание родител, родител.бгПрез есенно-изминия сезон организмът на децата и възрастните се нуждае от големи количества витамин С, който ще помогне да се справим с атакуващите вирусни инфекции. Най-добрият начин да се набави е чрез приема на плодови сокове. Важно условие е те да са прясно изцедени, а не такива от кутия.

Можете да изцеждате моркови, цвекло, портокали, ябълки, грейпфрут, киви и т.н. Това е особено важно за деца, тъй като по този начин те изграждат своите хранителни навици и ще свикнат да приемат полезните съставки, вместо вредни газирани напитки от типа на кола, фанта или сокове със съмнително плодово съдържание. Освен Витамин С, във фрешовете се съдържат и ензими. Консумацията им подпомага алкализирането на организма, очистването на лимфната система и повишава устойчивостта на организма към патогенни организми.


Бъдете внимателни обаче с цитрусите, които се поставят цели в машината. Добре е да ги измивате преди изцеждане, тъй като по повърхността им има опасни химикали, които след това попадат в сока. Тези химикали удължават годността на плода, но могат да доведат до сериозни стомашно-чревни проблеми, така че – внимавайте с фрешове, закупени от магазин или в заведение.

Съвет: за да се извлекат в най-голяма степен витамините, съдържащи се в изцедените плодове или зеленчуци и да се усвоят от организма, капвайте по няколко капки мазнина (зехтин или олио) в сока.