Преглеждат безплатно зрението на децата до 16 октомври

зрение, дете, проблеми, признаци, зрението, списание Родител, Родител.бг, Roditel.bg

Оптики ФОКС стартират ежегодната си кампания за профилактика на детското зрение по повод началото на новата учебна 2016/2017 година. Безплатни очни прегледи за деца и ученици до 19-годишна възраст ще бъдат извършвани от очни лекари във всички магазини от веригата в периода 1 септември – 16 октомври.


„Целта на кампанията е да насочим вниманието на родителите към значението на зрителната профилактика на техните деца – сподели Драгомира Динева, собственик и управител на Оптики ФОКС. – За нас е важно да помогнем за превенция, ранна диагностика и навременно коригиране, за да се осигури зрителният комфорт на учениците със старта на новата учебна година.“

Прегледите ще бъдат извършени от очни лекари в кабинетите за рефракция за проверка на зрението във всички оптики от веригата в София. Дългогодишният професионален опит на медицинските лица гарантира точността на измерените резултати и изготвените предписания.

В кампанията са предвидени още намаления в цената на диоптрични стъкла или рамки за деца и младежи. Безплатните очни прегледи ще стават с предварително записване на място в магазините на Оптики ФОКС, по телефона и в официалните уебсайт и Facebook страница на веригата и след предоставяне на ученическа карта.