Премиера на сатиричния балет „The Bingo Project“ на 24 октомври

Спектакълът „The Bingo Project“, представен от балет „Арабеск“ и ще се играе премиерно на 24 октомври на сцената на Музикалния театър „Стефан Македонски“.

Балет “Арабеск” и актьора Ники Станоев, със специалното участие на Bingo Symphony Orchestra, ни пренасят в абсурдния свят на неопределено бъдеще, в което глобалното затопляне е факт, а бюрокрацията диктува всяка стъпка на обществото. Пред нея е безсилен и самият дявол. Всички традиционни институции са преживели развитие и дори метаморфоза: управлението, администрацията, бракът. За да оцелеят в чиновническия ад, героите трябва да печелят проекти. Една Бинго зала, която се преобразява в сватбен салон или балетна сцена, става арена на комични ситуации, горещи страсти и съперничество. Разковничето на тази история се крие в танца и в любовта.

Създаването на Bingo Symphony Orchestra, изпълнители на музиката в спектакъла, е свързано конкретно със сюжета на балета “The Bingo Project”: Главните герои участват в проект за създаване на балетна постановка, за която е необходим и оркестър. Тъй като обаче не разполагат с необходимите средства за такъв, те създават малка музикална формация с гръмкото име “Bingo Symphony Orchestra”. Шестимата участници в групата –  Евден Димитров, Орлин Цветанов, София Радилова, Младен Тасков, Стефан Горанов и Георги Маринов са известни джаз, рок, ъндърграунд и класически музиканти, чиито творчески търсения се обединяват около изключително разнообразния репертоар, включен в спектакъла: от популярни и танцови пиеси до произведения на Стравински и Барток. Някои от изпълнителите са част от състава на камерен ансамбъл “Софийски солисти” и симфоничния оркестър на БНР, други принадлежат към ъндърграунд групите “Wozzeck & Чугра”, “Slav de Hren” или фънк и фюжън формацията Funky Miracle,  концертират и преподават у нас и в чужбина.

В ролята на Чиновника ще видим талантливия комик Ники Станоев, познат от сериала “Домашен арест” и много други постановки.

“The Bingo Project” е нетрадиционно представление, истинско предизвикателството пред  всички участници поради многостранното съчетание на неговите елементи.

Усилията на целия екип са насочени към това да развие хуманистичното послание на спектакъла и да се предаде то на публиката със средствата на музиката, танца и театъра.

НАМЕРЕТЕ НИ ВЪВ FACEBOOK


Коментарите са изключени.