Раздават на децата буквар, пълен с правописни грешки

Патриотичния фронт издаде буквар, който реши днес, на първия учебен ден, да раздава на децата. Оказа се обаче, че учебникът им е пълен с правописни грешки.

„Да се раздава буквар на децата, това не е морално, отделен е въпросът, че противоречи на редица закони“, каза депутатът от ДБГ Антони Тренчев, цитиран от OFFNews.

Той добави, че освен че не е редно да се раздава такъв буквар, той е пълен с правописни грешки.

„Изцяло не е спазено правилото за пълен и кратък член, Шипка се намира под буквата „Ч“ в буквара, а Яворов е описан като член на ВМРО“, даде за пример само част от неточностите в книгата на патриотите Тренчев.

Букварът патриотите написали сами, а редакцията е на депутата от ВМРО и бивш кмет на Пловдив Славчо Атанасов.

Според Тренчев това е политическа агитация, която се раздава на деца.

Депутатката от ДБГ Бойка Маринска също излезе с изявление по темата. „Патриотизъм е на първо място да знаеш българската азбука и да не я грешиш. Трябват ми часове, за да поправя всички допуснати грешки в текстовете. В т. нар. буквар дори има грешки в азбуката, а същите хора обявяват, че правят законопроект за Закона за българския език“.

Маринска е категорична, че агитация в училищата не може да се прави и тя е забранена не само в кампания, но по всяко време и в този смисъл върховенството на закона важи за всички.

„Използването на учебниците и училището за партиен ПР е десант срещу мисията на образованието, който РБ няма да толерира“, добавя Маринска.

Депутати от Патриотичния фронт днес са раздавали буквара си на деца по улиците и пред Министерство на образованието.

Източник: http://offnews.bg

Вижте още:

Невероятно, но факт: смайващи безумия от българските учебници