Събития за деца за 1 юни 2015 – София

 деца, игри 1 юни

Детски панаир с над 50 безплатни занимания за деца

Над 50 културно-образователни инициативи за деца включва тазгодишното издание на Детски панаир в София, което ще се проведе на 1 юни, понеделник, пред Народен театър „Иван Вазов”.

Работилниците ще се провеждат от 10.00 до 18.00 часа, на територията на Градската градина и в близките музеи и галерии. Със специално разработени игри ще посрещнат децата Национален археологически институт с музей /НАИМ/, Национален природонаучен музей, Университетската ботаническа градина, Етнографски музей и Софийска градска художествена галерия. Организаторите са планирали и необичайна архитектурна разходка с ретро трамвай из центъра на града с цел да запознаят децата с най-знаковите сгради на София и техните специфики.
За децата, които се интересуват от изкуство, са предвидени десетки работилници, между които по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство. Посетителите ще бъдат въвлечени в света на науката – математика, физика и химия с ателието „Цирк на науката”. В програмата са включени и редица спортни активности – танци, йога, тенис, футбол, шах. Организаторите са приготвили и атрактивна програма за сцената – музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките. По традиция ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари.

 

1 юни в Борисовата градина

Меджик шоу и детска дискотека ще има за 1 юни в Борисовата градина. Началото на празничната програма е в 16:00 часа с балони и рисунки, а кулминацията на Лятната сцена е в 18:00 часа. Меджик шоу и детска дискотека са само част от забавленията, с които ще бъде отбелязан Международният ден на детето 1 юни на Лятната сцена в Борисовата градина. Фирма „Компас“ и фондация „За Нашите Деца“ организират детската забава, която ще се състои на самия празник от 16:00 часа.
Международният ден на детето ще бъде отбелязан с много балони, клоуни, игри, конкурси и още безброй забавни приключения. Всички деца ще получат красиви рисунки върху щастливите си лица, а специални аниматори ще се погрижат техният празник да е незабравим. Творчески настроените малчугани ще могат да се включат в забавна СТИХОТВОРИЛНИЦА, в която ще играят с думи и ще пишат стихове за Деня на детето. Събитието се реализира с подкрепата на Столична община.

 

Празник „Децата са Надежда” в Северен парк на 1 юни

На 01 юни 2015 г., от 17,30 ч., Северен парк (открита сцена) ще бъде домакин на двоен празник – традиционно честване на “Свети Дух“ и 1 юни – Международен ден на детето.

Богата развлекателна програма с участието на деца от общинските обединени детски заведения и училища очаква жителите и гостите на район „Надежда“. Организаторите са подготвили томбола с награди и още много изненади за малки и големи!

 

Детска празнична работилница

В обособено пространство на пазар „Герена” ще бъдат организирани различни атракции за децата: изработване на изделия от глина с помощта на занаятчии, направа на плетени изделия от хартия и царевична шума. Ще има възможност да се закупят ръчно произведени кожени изделия, бижутерия, аксесоари от текстил и цветя от плат.

Официалния празник ще започне от 11:30 часа на 1 юни 2015г., с празнична забавна програма с песни, танци и игри представени от деца от танцов състав „Хоп троп” към Читалище “Стефан Караджа”, район Подуяне.

Местоположение на пазар „Герена“: ж.к. „Суха река”, между ул. „Река Велека“ и ул. „Тодорини кукли” (до автогара „Подуяне“).

 

Почерпка със сладолед по случай 1 юни

Между 11 и 16 часа Farmhopping черпи всички деца със сладолед на три места в града: Борисовата градина, градинката на Св. Седмочисленици и градина „Баня Лозенец“ (на кръстовището на бул. „Черни връх“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“).

 

Забавления в ИКЕА

Магазин ИКЕА обещава музика и много изненади за децата на открития си паркинг. Празникът за деца стартира точно в 11 часа с урок по зумба. Малчуганите ще се учат на  специални упражнения, които развиват координацията и ритъма, изразходват много енергия и разбира се, са страшно забавни.
В 12 часа започва street dancing с момчетата от студио „Модерато“, които ще покажат що е то свобода на движенията и как може да импровизираш като звездите от филмите. Всички хлапета до 12 години ще получат безплатно детско меню.

 

1 юни в The Mall

За всички любители на отборните игри и забавления, за всички деца, за тези, които имат деца, чувстват се като деца или и двете, тази година ще има „Не се сърди човече“ с впечатляващ размер. Отборите ще се сформират на място, без предварително записване, а не се сърди аниматори ще разяснят обновените и много по-интересни правила на играта.

За малките и най-най-малките организаторите са подготвили специална изненада – атрактивен кът с фигури на животни направени от балони в почти реални размери. Всяко дете ще може да се преобрази с магията на цветовете в любимо животно и да получи снимка за спомен. Този кът ще откриете на централен вход, където ще посреща всички посетители на мола.

 

Забавления за деца в Мега Мол София

Специални домакини на партито ще бъдат Елза от „Замръзналото кралство“, Мечо Пух и Мини Маус. Очакват ви куп музикални изненади: вълшебен концерт от деца за деца и детска дискотека с уникална програма, DJ и невероятни игри.

Малките ще могат да се насладят на истинска магия, огнено шоу и вълшебни илюзионистки трикове. За още по-празнично настроение всеки желаещ малчуган ще може да се преобрази в приказен герой чрез уникална рисунка на лицето.

Тези специални моменти ще бъдат заснети и изобразени на магнитна картичка като подарък за най-важните в този ден – децата!
Начало: 11.00 ч.

 

Sofia Ring Mall 

кани деца и родители на парти със Superman и още много любими приказни и филмови герои. За малките си посетители молът е подготвил още детска дискотека, рисунки върху лица, подаръци и много други забавления.
Специалната детска програма започва в 16 часа на сцената до notosgalleries, ниво 1, и ще продължи до 19 часа.

 

Вълшебства в Сердика Център

„Фокус-мокус-препаратус…“

и вече е 1 юни! В най-приказния ден за всички малчугани вълшебствата в Сердика Център продължават. Освен училището за магьосници, те ще се забавляват и с празнична програма – часът на Ивокс Меджик Шоу, вокална група „Смехоранчета“, много игри, фокусници, стрийт танци от „Нечовеците“ и едно много специално шоу с водни балони. Магията започва точно в 16:00.

За трета поредна година ниво -1 на Сердика Център ще се превърне в LEGO крепост с уникално интерактивно изложение на фигури и модели от „емблематичните тухлички“. Влез в света на LEGO от 31 май до 13 юни!