СофтУни започва обучение на деца

Децата в СофтУни ще могат да създават свои интерактивни истории, игри и анимации

компютър деца технологии

Софтуерният университет организира курс по „Визуално програмиране” за деца. Обучението е първото в София и е специално подготвено за завършилите успешно учебната година ученици от първи и втори клас.
Децата ще използват технологията Scratch, чрез която ще могат да създават свои интерактивни истории, игри и анимации. Освен техническите умения по програмиране, целта на курса е развиване на меки умения като внимание към детайла, презентиране пред публика и работа в екип.
Обучението е с практическа насоченост и включва активна работа с преподавател и разнообразни задания за домашно, съобщава сайтът на СофтУни.
Родителите могат да записват своите деца в курса, като ги регистрират чрез бутона „запиши се”. За курса се заплаща еднократна такса от 100 лв., включваща присъствено обучение в СофтУни, възможност за явяване на изпит и издаване на сертификат от университета.
Самите родители също могат да се запишат в курса, заедно със своите деца, и да посещават занятията. Курсът ще стартира на 1 юни и ще продължи две седмици. Мястото на провеждане на занятията е сградата на Софтуерния университет, а крайният срок за записване е 28 май.


Източник: TechNews