Ученици до трети клас могат да получат безплатен достъп до дигитална образователна платформа

таблет, училище, родител.бг

Иновативната дигитална образователна платформа iZZI ще бъде с безплатен достъп за всички ученици от първи до трети клас, включително, които учат по учебниците на „Клет България“, през следващата учебна година, предаде БТА. Децата ще открият индивидуални промоционални кодове за достъп до съдържанието в платформата, отпечатани в учебниците, съобщиха от издателството.


Използвайки образователната платформа, учениците имат възможността да се възползват от над 50 000 електронни ресурси – повече от 130 учебници, хиляди видео и аудио материали, VR и 3D панорами, както и до над 30 000 задачи, игри и симулации. Цялото съдържание допълва одобрените от Министерство на образованието и науката печатни учебници.

Учителите имат възможността да поставят задачи за домашна работа през iZZI и да споделят полезни линкове, както и да проследяват цялостния прогрес на класовете си. Учениците могат да се упражняват и да пишат домашните си работи в удобно за тях време след часовете, да получават нови допълнителни знания по любопитни за тях теми и предмети.

Интерактивният метод за обучение е в основата на дигиталната платформа. По този начин децата усвояват нови знания по-бързо, в сигурна онлайн среда с проверено съдържание, а учителите могат да преподават и от разстояние, при невъзможност за присъствено обучение. Материалите са разработени и за деца със специални образователни потребности.