„Умна ваканция” в Музейко с творчески ателиета, научни работилници и игри

Muzeiko_ Nikolay Bozakov (5)

В Музейко започнаха записванията за лятното издание на „Умна ваканция” – програма, която се проведе с голям успех по време на зимната и пролетната ваканции. През юни, юли и август 2016 децата и техните родители могат да избират между целодневни занимания на български език, полудневни на английски език и целодневни на двата езика. Заниманията и в трите модула включват приказки, творчески ателиета, научни работилници и игри на открито, посветени на различна тема всеки ден от седмицата: понеделниците – на птиците, вторниците – на дърветата, сряда е денят на скалите и минералите, четвъртък е ден на животните, а петък – на небето. Научният екип на Музейко се е погрижил заниманията да бъдат разнообразни и да не се повтарят през нито един ден през съответния месец.


Muzeiko _Nikolay Bozakov (2)Това лято децата са добре дошли в Музейко и с новата сезонна карта „Лято в Музейко”. На цената само на един бонбон дневно, картата дава неограничен достъп до 130 образователни игри, 13 научни изложби, всички отворени ателиета и научни работилници в Музейко, до озеленения му покрив и мини стената за катерене и до зоната за най-малките. Картата „Лято в Музейко” важи три календарни месеца след нейното закупуване и се предлага в детския научен център между 15 май и 30 юни.

Музейко е не само новата забележителност в София, но и най-големият детски научен център в Източна Европа. На всеки негов етаж посетителите срещат истински учени – Музейковците, с които си говорят за веселата наука, правят забавни научни опити и откриват нови вселени. Освен 130 образователни игри и 13 научни изложби за деца, в Музейко се намира и единственият планетариум в София, който организира научни прожекции с кратки беседи за звездите и космоса в компанията на истински астрономи.

Muzeiko _Nikolay Bozakov (3)Всички програми в детския научен център Музейко за създадени от неговия образователен екип – педагози, преподаватели и експерти с дългогодишен опит в  преподаването и работата с деца.

Детският научен център е създаден основно за деца между 6 и 12 години. Но  Музейко е помислил и за всички останали възрасти. След като през май събра повече от 450 любители на забавленията и науката над 18 години на първото по рода си SCIENCE PARTY, през юни екипът на Музейко ще започне и първата си програма за най-малките, децата между 0 и 5 години. Тя ще се казва „Дни за най-малките“, а в нея Музейко ще организира срещи между родители и с лекари, рехабилитатори, логопеди и други специалисти по ранно детско развитие. Заедно с децата пък родителите могат да участват в ателиета за изкуства, музика, развитие на въображението и моториката, подготвени от екипа на Музейко.

Повече информация за Музейко и летните му програми можете да намерите тук: http://muzeiko.bg/bg