„Музейко“ ще е с безплатен вход тази неделя

музейко

За първи път от своето откриване „Музейко“ ще отвори вратите си за посетители от цялата страна напълно безплатно. Това ще бъде тази неделя, 10 юли, от 10.00 до 18.00 ч., съобщиха от музея. Всички деца и родители, който обичат науката и забавленията, могат да разгледат трите етажа на научния център, да поиграят с над 130 образователни игри, 13 научни изложби, да се разходят по озеленения покрив и да се срещнат с истински учени.

Всички, решили да посетият единствения Планетариум в София, който се намира в „Музейко“, ще трябва да закупят билет в деня на посещението на стойност 2 лева – за да посетят космическите научни програми, водени от астрономите на музея. Достъпът с детски колички през безплатният ден ще бъде ограничен за максимално удобство на всички посетители. През останали дни до 30 август, влизането с детски колички в научния център ще бъде разрешено.

Освен в безплатния си ден, „Музейко“ посреща децата през летните месеци и с „Умна ваканция“ – програма, в която през юли и август децата и техните родители могат да избират между целодневни занимания на български език, полудневни на английски език и целодневни на двата езика. Заниманията през ваканцията включват приказки, творчески ателиета, научни работилници и игри на открито, посветени на различна тема всеки ден от седмицата. Във всеки работен за „Музейко“ ден от годината след 16.30 часа има и „happy hour“, в който цените на билетите са намалени, информира БТА.