Уникална обява умили столичани: дете търси своето плюшено мече

плюшено мече

Обява за загубена плюшена играчка бе разлепена из централните софийски улици тези дни. На нея е отпечатана снимка на любимото мече, за да може всеки, който го види, бързо да го разпознае. Публикуван е и телефонен номер за връзка със семейството. Обещава се и възнаграждение, уточнява „24 часа”.


Малко момиченце е загубило любимото си мече и явно това е предизвикало сериозни сътресения в семейството, за да прибегнат родителите до това средство за издирване на играчката. В обявата те обясняват, че мечето има голяма сантиментална стойност за хлапето и молят за помощ. Дори обещават възнаграждение.

мече загубена играчка
Снимка: „24 Часа“

Много деца изпитват силна привързаност към различни предмети, а загубата им ги довежда до тревожност. Обикновено чувствата са насочени към играчки, но не са малко и децата, които силно се привързват към одеяло, чаршафче или възглавница. Пристрастяването може да продължи с години и въпросната вещ се носи абсолютно навсякъде. Тя не само служи за приспиване вечер, но се стиска от малките ръчички в самолета, на плажа, в детската градина. Случва се това да продължи до късни тийнейджърски години, а някои дори в зряла възраст все още спят на възглавничката от бебешките години. Вече заприличала на парцал, тя обаче продължава да носи същото успокоение.

Ако случайно сте попаднали на изгубената играчка, можете да направите едно добро дело, като я върнете и се свържете с родителите на посочения телефон.