Ефикасни домашни капки за нос – при хрема, синузит и за профилактика

Носната лигавица е една от най-честите входове на вирусите и причина за дискомфорт в следствие на хрема и настинка. Какво да направим? Голяма част от продуктите, които се продават в аптечната мрежа обаче не само, че не са подходящи за деца, но и само временно облекчават състоянието, което често хронифицита. Ето защо, вместо съдоразширяващи продукти, заложете на ефикасни капки за нос, които са изцяло натурални и които можете да си направите у дома, при това – на ниска цена.

Домашни капки за нос с клеева тинктура и морска сол:

Нужни са ви следните съставки:
  • Клеева тинктура (продава се в аптеките)
  • Морска сол (тя е за предпочитане, но ако не разполагате с морска сол, заменете я с готварска)
  • Преварена вода
  • Капкомер
Начин на приготвяне:

В 150 мл. преварена вода (трябва да е изстинала) се слага половин чаена лъжичка морска сол и се разбърква до разтваряне. Добавят се 10 капки клеева тинктура и отново се разбърква. От тази смес се капват по 2-3 капки във всяка ноздра, 5-6 пъти дневно. Капките се съхраняват на стайна температура.

Клеевата тинктура е направена от прополис, който действа като естествен антибиотик, морксата сол овлажнява носната лигавица и я отбъбва.

Тези домашни капки за нос са подходящи, както при настинка, синузит, хрема, вирусна или бактериална инфекция, така и за профилактика през студените месеци.

Бъдете внимателни обаче при употребата им при алергична хрема, тъй като може да влошат симптомите.

 

Вижте още:

Хомеопатия при хрема, течащ и запушен нос

10 народни рецепти при упорита хрема

Алергична хрема и лечението й с хомеопатия

9 храни, които ни пазят от грип

 

Comments are closed.