Народна медицина при синузит – рецепти за лечение с натурални средства

Саинуит (синузит) е състояние, което може да се развие след обикновена простуда. Предизвиква задух, силно главоболие, възпаление на носните кухини. Особено опасно е, когато синузитът прерасне в гноен, съпроводен с температура.

Има ли как да излекуваме синузита с народна медицина? Вижте съветите на Д-р Стоян Бахчеванов от неговата книга „100 болести, 100 билки“:

  • Два пъти дневно към местата от двете страни на носа допирайте торбички с горещ пясък или твърдо сварени горещи яйца.
  • Няколко пъти дневно поемайте през носа и изплювайте през устата топла солена вода, слаба настройка от лайка, живовляк.
  • По време на лечението пийте големи количества горещи течности – липов чай, чай с малина, с касис.
  • Сварете необелени картофи и излейте водата. Наведете се над съда, покрийте главата си с плътен плат и колкото се може по-дълго вдишвайте горещата пара.

4 рецепти за лечение на синузит с натурални средства

Лечение на синузит с черен пипер и ракия

Една супена лъжица смлян чер пипер се смесва с 1 с. л. силна ракия и 1 с. л. брашно. От сместа се прави лапа и вечер се слага на веждите и малко над тях. Престоява цяла нощ.

Лечение на синузит с кромид лук

Ляга се и в ноздрите се капват 3-4 капки сок от кромид лук. Държат се 20 минути. След това се изправете, за да изтече сокът.

Лечение с урина

Колкото и странно да звучи, урината има много лечебни свойства, в това число и при синузит. За целта се натопяват тампончета памук с урина и се слагат в ноздрите.

Лапа от царевично брашно при синузит

Една супена лъжица царевично брашно се поставя в 250 мл. боза. Разбърква се добре и се оставя да престои 24 часа. Болезнените синуси се намазват по лицето със зехтин и върху него се слага лапа от сместа.

Статията е базирана на книгата „100 болести, 100 билки“ на Д-р Стоян Бахчеванов, предоставена с любезното съдействие на издателство „Милениум“.

 

Вижте още:

Хремата – как да я излекуваме с домашни средства

Детето има температура? Ето какво е добре да знаем:

Диагностициране на болестите според цвета на езика

Хомеопатия при хрема, течащ и запушен нос