Да подсилим имунитета на детето с коластра

природни имуностимуланти, коластра, имунитет, родител.бг, списание родител, roditel.bgКоластрата представлява жълтеникава течност, която се отделя от млечните жлези на майката в първите дни след раждането. Тя има изключително висока хранителна стойност за бебето и е в пъти по-полезна от нормалната кърма. Образуването й е много по-сложно и съставките й не се срещат в толкова големи концентрации в нито една друга природна храна. Уникалното имуностимулиращо действие на коластрата се състои в това, че тя съдържа естествени имуноглобулини – т.е. тя не само стимулира имунната система, но и внася имуноглобулините в готов вид.
При деца и възрастни приемът на коластра (под формата на капки или таблетки) в много случаи се превръща в мощно средство за справяне с вирусите и грипа. Препоръчва се за деца, които посещават ясла или градина или боледуват често.
Тя защитава организма от бактерии, гъбички, плесени, вируси и алергии, и притежаващи противовъзпалителни свойства. Освен това нейният състав е богат на лактоферин, който притежава антибактериално и антивурусно действие. Съдържа витамини, растежни фактори, пролин пептиди и минерали.