В „Софиямед“ преглеждат безплатно за ендометриоза

Списание Родител. Родитл.бг, Профилактични прегледи

По случай международния месец за повишаване на информираността относно ендометриозата УМБАЛ „Софиямед“ се присъединява към кампанията, организирана от фондация „Ендометриоза и репродуктивно здраве“ в партньорство с фондация „Искам бебе“ под патронажа на Комисията по здравеопазването към Народното събрание и обявява безплатни прегледи. Това съобщиха от лечебното заведение.

Акушер-гинеколозите от УМБАЛ „Софиямед“ д-р Георги Кръстев, д-р Венелин Иванов, д-р Тина Тодорова, д-р Светлана Златкова, д-р Денислава Иванова и д-р Зорница Бутева ще преглеждат безплатно всяка събота на м.март и първа седмица на м.април – 7,14,21,28 март и 4 април, от 13:00 до 15:00ч. с предварително записване на тел.: 02 465 00 00 и +359 895 555 444 на адрес: УМБАЛ „Софиямед“, бул. Г.М.Димитров 16

Част от инициативите посветени на ендометриозата в световния месец на заболяването е и глобалното движение  EndoMarch. Идеята за него се ражда през 2014 г., когато група лекари и пациенти решават да обединят усилия, за да повишат чувствителността и информираността на обществото по темата.  Кампанията EndoMarch  цели да привлече вниманието на широката общественост към ендометриозата и да отправи призив към лекарската общност за промяна в начините на диагностициране и лечение на заболябането. В него участват организации от над 60 държави в цял свят, ангажирани с темата за менструалното здраве и ендометриоза.

Коментарите са изключени.