Волейболен празник за над 400 деца на 6 юни в Южния парк

волейбол деца


На 6 юни 2015 (събота) в Южния парк Столична община и Сдружение „Младите в действие” в партньорство с Българска федерация волейбол и НСА „Васил Левски” организират голям волейболен празник „Парк волей” за ученици от столичните училища.

Събитието се реализира в подкрепа на инициативата София – Европейска столица на спорта 2018 и кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата през 2019 г.

Началото е 09:30 ч. на Голямата поляна в Южния парк, вход от към бул. „Гоце Делчев”. Официалното откриване на събитието е в 10:30 часа.

На осем специално изградени игрища ще се проведат срещи по мини волейбол за ученици от 4-6 клас и много забавни щафетни игри с награди за всички гости.

Участие в празника ще вземат над 400 деца на възраст 10-12 години, разпределени в 33 отбора (момичета и момчета) за мини волейбол. За всички участници са осигурени разнообразни награди и изненади.

Волейболни национали и треньори ще бъдат специални гости на празника, а сред тях са наставникът на шампиона Марек Юнион Ивкони – Найден Найденов, старши треньорът на ЦСКА Александър Попов, Боян Йорданов, Владислав Иванов, Добриана Рабаджиева, Десислава Николова и бившите национали Антонина Зетова, Евгени Иванов, Ивайло Стефанов и Иван Зарев.