5 причини детето ви да спортува през лятото

айкидо_2

Лятото е чудесно време, в което вашето дете да започне да спортува. Ето 5 причини защо да го запишете точно сега:

1. Повече време

Когато училището и домашните не притискат детето, то има повече време и енергия, които да влага, без да се притеснява, че след това трябва да си подготвя уроците. Спортуването намалява напрежението и изчиства съзнанието на децата. Запълва времето им с нещо, което носи ползи и удовлетворение както на физическо, така и на психическо ниво.


2. Повече фокус

Повечето учебни и допълнителни дейности се прекъсват за летния период и детето ви ще има възможност да се фокусира върху избрано занимание. Когато децата не ходят на уроци по математика, английски, пеене и т.н., ще успяват да се концентрират и да вложат повече в спорта, който са избрали. Фокусът им помага да се научат на дисциплина и организираност, както и да отсеят важното от маловажното и да насочат усилията си в изпълняване на целите.

3. Повече внимание

В летния период броят на трениращите намалява, но пък на тези, които остават, може да им се обърне повече индивидуално внимание. Това от своя страна би дало на децата допълнителен стимул, за да напреднат по-бързо. Когато са в по-малка група, ще са по уверени и спокойни да разкрият повече от потенциала си.

4. Добър ритъм

Лятото е време за повече почивка и пътувания, но ако тренирате докато сте в града, дори и това да не е дълъг период, помагате на своето дете да не излезе от ритъм. Когато детето си е отпочинало, то е заредено с повече енергия и има нужда да я изразходва някъде. А тренировките му дават възможността да вложи тази енергия в нещо градивно, вместо да я подтиска или да върши пакости. 

5. Здравословни навици

Лятото е подходящото време да възпитате здравословни навици у своето дете. За да ги формирате обаче, най-важно е постоянството. А то не познава сезони. 

Независимо от времето навън – дали пече слънце или е мрачно, дали има сняг или вали дъжд, ако децата свикнат да тренират при различни условия и на различни места, то тогава можем да им осигурим един допълнителен здравословен навик, което е важна крачка към здравословния начин на живот. 

Автор: Весела Велин,
Айкидо ДОДЖОТО
www.dojoto.org

Aйкидо ДОДЖОТО работи през цялото лято и приема Начинаещи деца през м. юни!

За повече информация: https://www.dojoto.org/kids