5 знаменитости, които са били тормозени като деца

списание Родител, roditel.bg

Тормозът в детска възраст – тема, която е на дневен ред, както у нас, така и по света. Как обаче се отразява всичко това на бъдещото развитие на децата? Според повечето психолози, училищният тормоз трудно остава без последици и оказва силно влияние върху самочувствието и бъдещите взаимоотношения. Наскоро момченце на име Кийтън Джоунс се превърна в интернет сензация, след като разказа във видео за ужасните неща, на които са го подлагали съучениците му. Това предизвика реакции и от редица знаменитости, които се осмелиха да разкажат за своето детство и преживяното насилие. Expert.bg публикува историите на звезди, които са тормозени като деца. Ето кои са те:

Риана. Певицата израства в Барбадос, където съучениците й я подлагат на тежки подигравки заради цвета на кожата, който бил малко по-светъл от техните.

Кейт Мидълтън. Тя е посещавала само скъпи и престижни училища, но това не й е спестило тормоза. Преди време нейна съученичка разкри, че Кейт била твърде „мила и добра“, за да отговаря на нападките.

Илън Мъск. Предприемачът имал наистина тежко детство в Южна Африка. Често бил пребиван – и то жестоко – от съучениците си, подлаган бил и на психически тормоз. Споделял е, че мразел училището.

Еминем. Като малък, рапърът често се местел от едно в друго училище и бил абсолютен аутсайдер.

Майкъл Фелпс. Великият плувец бил обект на остри подигравки заради стърчащите си уши. Веднъж се сбил с един от съучениците си заради обида и бил отстранен от училище.

 

Вижте още:

Когато сме твърде толерантни към детската агресия

Агресията при малките деца – как да реагираме?

5 ефективни начина за справяне с неконтролируеми деца

Възпитание чрез бой – един порочен кръг