5 световни знаменитости, които са осиновени

В наши дни не са малко знаменитите личности, които осиновяват деца от всякакви краища на света. Но има и много известни личности, които са били осиновени по една или друга причина.
Ето някои от тях, за които може би не подозирате:

1. Стив Джобс

Стив е роден в Сан Франциско, САЩ, на 24 февруари 1955 г. Неговата биологична майка е ученичка, която трябва да изостави бебето, поради натиска на родителите си. Когато разбрали, че е бременна от АбдулФатах Джон ДжанДали, който е сириец, те заплашват да я оставят без наследство.

Приемният баща на Стив Джобс Пол Джобс „посява“ у детето любовта към електрониката. Неговите осиновители плащат и за образованието му, защото искат най-доброто за своя син. По адрес на своите осиновители Стив казва: „Те бяха моите родители на 1000%.“

2. Мерилин Монро

Мерлин е родена като Норма Джийн Мортенсън на 1 юни 1926 г. Майка й Гладис Бейкър е била психически и финансово нестабилна, затова до 7-мата си година бъдещата звезда е живяла в различни приемни домове.

Когато след това майка й решила да си я вземе у дома, получила нервна криза и била хоспитализирана, а грижите за момиченцето поела най-добрата приятелка на Гладис – Грейс Маккий. Това обаче продължило само няколко години и Мерилин се озовала в сиропиталището на Лос Анджелис.

След него последвали още няколко приемни домове, докато Грейс отново успее да й стане настойник. Точно тогава обаче се налага тя и мъжът й да заминат за Източното крайбрежие и не са могли да вземат момичето със себе си. Тогава решили да оженят Мерилин, която току що била навършила 16 години, за съседа на майка й Джеймс Дохърти и така да я избавят от още приемни домове и сиропиталища.

3. Джак Никълсън


Никълсън е роден в Ню Джърси през 1937 г. и е син на вариететна танцьорка Джун Никълсън, която няколко месеца преди да роди се жени за шоумена Доналд Фурсило, въпреки че той вече има брак. Фурсило предлага да се грижи за детето, но майката на Джун, настоява да се грижи за Джак, за да може дъщеря й да продължи с кариерата си. Въпреки че Фурсило твърди, че е баща на Джак, това не се изяснява, понеже той бива обвинен в многоженство. Никълсън вярва, че баба му и дядо му са неговите родители и мисли биологичната си майка за негова сестра чак до 1974 г., когато един журналист му казва истината. По това време и майка му, и баба му са вече починали.

4. Джон Ленън


Майката на Ленън била жена, отдадена повече на личната си свобода и желание за приключения, отколкото на майчинството. Скоро след раждането на Джон родителите му се развеждат. Майка му си намира нов мъж и момчето е предадено на грижите на леля си Мими и нейния съпруг.

Ленън казва, че Мими е била много строга и не одобрявала интереса му към музиката, особено към китарата. Тя обичала да казва: „Китарата е хубаво нещо, но няма да ти помогне да изкараш прехраната си!“.

5. Коко Шанел


Световно известната модна дизайнерка Коко Шанел е родена през 1883 г. в Сомюр, Франция, и има 4 братя и сестри. Родителите ѝ не можели да се грижат за децата си, затова те прекарват по-голямата част от времето си при различни роднини.

Когато Коко е на 12 години, нейният биологичен баща напуска семейството. Тя била изпратена в сиропиталище, след това в католически манастир и накрая в пансион.

Източник: Lifestyle.bg

Вижте още:

10 знаменитости, израснали с хиперактивност с дефицит на вниманието

6 лъжи, на които ни учат в училище

Защо децата-тройкаджии стават по-успешни личности от останалите

11 мита при отглеждането на деца и как да ги избегнем (особено номер 2)