Аквапарк и басейни с минерална вода ще има в парк „Възраждане“ (ВИДЕО)

Парк „Възраждане“ в столичния квартал „Зона Б5“ ще бъде разширен с още 25 дка, като върху 6,6 дка ще бъдат изградени аквапарк и басейни с минерална вода. Всички съществуващи дървета на терена ще се запазят, като ще бъдат засадени още над 400 широколистни и иглолистни дървета.

Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при представянето на проекта заедно с председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков и изпълнителния директор на „Софийски имоти“ Димитър Шивачев, съобщават от Столична община.

В аквапарка се разполагат 5 открити басейна, включително и детски с дълбочина 15 см и площ 684 кв.м. В него е разположено водноигрово съоръжение с 3 пързалки за спускане и множество игрови атракциони. Освен него има детски басейн с дълбочина 60 см, бебешки басейн с дълбочина 20 см, развлекателен басейн с дълбочина 140 см и площ 300 кв.м. Предвижда се и хидромасажен басейн с дълбочина 90 см и площ 44 кв. м. Проектът предвижда и две водни пързалки. Ще има заведение за бързо хранене.

Обектът след завършването му ще се управлява от общинското дружество, каза кметът Фандъкова.

Предвижда се аквапаркът да бъде завършен в края на 2019 г. Предварителните оценки на инвестицията, която ще направи общинското дружество „Софийски имоти“ в изграждането на парка и аквапарка, е 9,5 млн. лв. Част от средствата се осигуряват от управлението на общинската собственост, а друга – ще бъде финансирана чрез заем от Фонда за градско развитие съм ОП „Региони в растеж“.

Източник: economy.bg

Вижте видео: