Арт работилници и конкурси за деца по време на “Малката Нощ” в Пловдив

малка нощ пловдивСглобяване на макети на самолети, изстрелване с тренировъчен катапулт, литературни четения, танци и рисуване са само част от цветните мероприятия, които ще проведе фондация „Отворени Изкуства”, базов организатор на популярния културен фестивал „Нощ/Пловдив”, на който Roditel.bg е медиен партньор.

Ако детето ви обича да рисува, може да се включи с рисунка в изложбата на тема „Моята представа за Светеца, чието име носим аз, мама или татко”, в която жури ще награди първите три рисунки, като ще има и поощрителни награди за всички малки участници. Забавлението е организирано с начален час 16:00 ч. и ще се проведе в Иконната зала на ГХГ Пловдив.

Със същия начален час в програмата на „Малката Нощ” е предвидена демонстрация- работилничка за деца „Отпечатък”. С помощта на предварително подготвени шаблони, текстилни бои и материали за отпечатване, пет от децата от публиката ще могат да отпечатат букви върху текстилна основа, предварително подготвена за целта.

Отново от 16:00 часа ще се осъществи и едно от най-атрактивните мероприятия на фестивала под формата на игра и демонстрация – изстрелване с тренировъчен катапулт на височина до 50 см. и демонстрация на радиоуправляеми модели на самолети. Събитие ще се проведе в село Крумово, летище Пловдив.

Ако вие и вашите деца обичате да играете шах, можете да се включите в първия семеен шах турнир „Старият Пловдив”. Играта е предвидена за до десет тандема (едно дете и един възрастен) по швейцарската система в 5 кръга. Отборите, класирали се на първите 3 места ще получат награди. Началният час на турнира е 16:00 часа на ул. „Артин Гидиков” 4, къща Хиндлиян.

Малката Нощ ще предизвика сръчните деца, които обичат да творят и да създават красота, в работилница „Кукино” с автор Вероника Преждарова. Там е организирана изработка на кукли с материали за рециклиране. Всички участници могат да вземат със себе си свои стари неща и да им вдъхнат нов живот – мястото е ул. „Загреб”, а събитието е част от програмата на Галерия А+ и започва в 17 часа.

Това забавление далеч не е единственият уъркшоп на 11-ти септември в „Малката Нощ” на фестивала – Регионалният етнографски музей – Пловдив обещава забавни часове в изработване на фигурки, цветя или животни. Всички любознателни деца ще могат да разгледат и изложба на койнобори – копринени шарани-ветропоказатели, които са традиционни за Япония и се развяват над всяка японска къща.

От 18:00 ч. на ул. „Съборна 40” уникалното музикално шоу „Джаз за деца”, ще даде възможност на малки и големи да свирят и пеят заедно с утвърдени джаз музиканти. Всички участници ще имат възможността да се запознаят с различните музикални инструменти и стилове в джаз музиката. Проектът има образователен и развлекателен характер.

 

Повече информация за фестивала „Нощ/Пловдив” 2015 е предоставена на www.night.bg и във Facebook – www.facebook.com/museum.night.plovdiv

 

 

 

 

Comments are closed.