Филми, уроци и игри за деца през втория ден от „Малката Нощ” в Пловдив

малка нощ пловдив2

На 12-ти септември, втория ден от фестивала „Нощ/Пловдив” 2015, специалната програма за деца „Малката Нощ” ще предложи на най-малките си посетители разнообразие от интересни събития.

От 17 ч. детският отдел на НБ „Иван Вазов” организира арт ателиета с теми „Кое е твоето приказно камъче?”, „Камъче си избери – играта започни”, „Руническа изненада за родители”. Всички деца ще могат да използват като основен материал за творене в работилницата малки речни камъчета, които после ще станат част от импровизирана изложба на изработеното. В работилничката ще се включат и доброволци, които ще четат приказки и рисуват с малките посетители.

В програмата на фестивала е и спектакълът „Необичайни срещи”. Чрез пантомимата театралното изкуство ще даде на посетителите свободата да играят с актьорите и да се смеят на техните физиономии. Събитието започва в 16:00 ч., „Баскиа кафе & Бутик” на ул. „Братя Пулиеви” 4.

В „Малката Нощ” децата с артистични интереси ще могат да вземат урок по актьорско майсторство, както и уроци по латино танци, в клуб Библиотеката на ул. „Лейди Странгфорд”5.

Едва ли има деца, които не обичат приказните сюжети и щурите анимационни филми. На ул. „Гладстон” 1, в сградата на „Лъки – Дом на киното” от 16:00 ч. е предвидена прожекция на филма за деца „Гномео и Жулиета”. От 18:00 ч. малчуганите могат да гледат анимационния филм „Замбезия”.

Детската работилница „Изработване на букви от вълна в магазин-ателие Ръкоделница на ул. ”Златарска” 28 ще запознае децата с различни методи за работа с вълна (иглонабиване и мокро плъстене) и ще предостави демонстрация за стил, текст и начин на работа. Доброволци от публиката ще могат да се включат и да моделират свои букви с вълна.

Всички любопитни деца ще имат възможност да се запознаят с арменските букви на специално литературно четене, организирано на ул. „Христо Дюкмеджиев” 12 от 16:00 ч. Час по-късно ще бъде проведен открит урок, изложба и лекция за начални умения за създаване на картина. Мястото на провеждане на открития урок е читалище „Шалом Алейхом 1945”.

 

За повече информация посетете сайта на Нощ/Пловдив 2015.