Дете на 9 години завърши университет за 9 месеца

Гениалният деветгодишен Лоран Саймънс от Амстердам има IQ 145 и ще стане най-младия студент в света, завършил бакалавърска степен в университет, пише Daily Mail.


Момчето трябва да се дипломира следващия месец в Техническия университет в Айндховен със специалност „Електротехника“ като е изкарал целия курс на обучение само за девет месеца. Лоран е залят от покани от най-добрите университети в света, където да продължи магистрърската си степен.

„Оксфорд и Кеймбридж също са в основната ни цел“, споделят родителите му. Те се надяват детето им да завърши докторска степен в областта на роботиката или изследванията на изкуствени органи.

Роденото в Белгия 9-годишно момче е сравнявано с Алберт Айнщайн и Стивън Хокинг. Освен отличните си познания по физика, Лорън може да говори и четири езика и е завършило гимназия, когато било на осем години, след като взело цялата учебна програма за 18 месеца. Неговите баба и дядо първи забелязали уникалните способности на детето.

Настоящият му преподавател професор Петър Балтус твърди, че момчето е поне три пъти по-умно от най-интелигентния студент, когото е срещал в дългата си кариера. Лорън мечтае един ден да стане астронавт или сърдечен хирург.

Източник: Monotir.bg