Деца пишат приказки за деца без родители

 

деца, приказки, родители, родител.бг, roditel.bg, списание родител


„Безценни приказки”. Така се нарича кампанията, която дава възможност децата да напишат приказки, които да бъдат прочетени от деца, лишени от родителски грижи.
„Всички деца имат нужда от приказки. И възрастните имат нужда от приказки. Целта ни е с тази кампания да постигнем три неща – да стимулираме творчеството в най-малките, защото ние вярваме, че децата имат талант, който трябва да бъде поканен и развиван. Добре е приказките, които те пищат, да са за това как те разбират любовта, как разбират свободата и да ги илюстрират. Искаме също така да стимулираме в тях добродетелността”, обясни в студиото на „Здравей, България” Саша Безуханова, основател на гражданска платформа за дебат и общо действие.

„Децата за нас са въплъщение на ценностите и искаме да покажем добротата, която лъха от тях”, коментира Надежда Дерменджиева, координатор на кампания „Безценни приказки”.

Най-добрите от изпратените истории ще бъдат оценени от жури, състоящо се от истинси писатели, и ще бъдат издадени в книжка. Тя ще бъде дарена на децата от домовете.

Източник: Нова ТВ