Деца получават стряскащи съобщения със смъртни заплахи

деца заплахи
Игра със смъртна заплаха смразява 9-годишни деца у нас. Те получават съобщения чрез SMS-и, Facebook, Viber и други средства за комуникяция, които съдържат стряскащо съдържание. Уплашените малчугани препращат съобщението от дете на дете, предаде Нова телевизия.“Здрасти, може би е гадно да го пращам, но това ме плаши. Преди време живяло момче, което умряло защото майка му го убила. Помни, че трябва да го изпратиш до един час или умираш!“Това е един от зловещите есемеси, които масово се препращат от дете на дете.

„Събужда се през нощта, ридаеща, че не е изпратила съобщението. Обясних й, че не трябва да го препраща на друго дете, за да не и то като нея да не се изплаши“, споделя Евелина Младенова, майка на едно от момичетата.

Тези деца вече знаят, че предсказанията в злокобните съобщения няма да се сбъднат, но много други техни връстници дори не са споделили с родителите си и по детски вярват и препращат SMS-ите, за да спасят семейството си.

Оказва се, че това са спамове и вируси, които няма как да бъдат отстранени каза Явор Колев от ДАНС.

Той припомни, че преди години това се е правело с писма по обикновената поща. В писмата се е казвало, че трябва да се разпратят до няколко души поне, за да не ти умре кучето или да не почине член от семейството ти. А ако изпълниш „заръчаното”, можеш да спечелиш от държавната лотария.

Родителите на тези момиченца признават, че в детството си също са изпращали десетки писма по пощата, за да се сбъднат предсказанията. Само че според тях няма нищо забавно в тази нова модерна игра със смъртта.

Съветът на експертите е тези зловещи съобщения да не се препращат и тяхното мултиплициране ще спре.

Източник: blitz.bg