Децата масово смятат комоютърните игри за спортуване

компютърни игри спорт

Едно от всеки четири деца смята, че видеоигрите са форма на физически упражнения. Това сочи нов доклад на британската организация Youth Sport Trust, цитиран от Мanager.bg.


„Младите хора рискуват да се превърнат в „заложници на електронните устройства“, посвещавайки живота си на технологиите, без да са физически активни”, предупреждават експертите.

Организацията с идеална цел, която се занимава с популяризиране на спорта, е провела проучване сред 1000 деца на възраст между 5 и 16 години. Оказва се, че 23 процента от анкетираните „мислят, че играта на компютърни игри с приятели е форма на физичеки упражнения“, докато 35 на сто посочват, че по-често разговарят с приятелите си чрез социалните медии, отколкото в личен контакт.

Резултатите са част от изследване, озаглавено „Класа на 2035 година“ (Class of 2035), което подчертава, че спортните занимания в училищата трябва да останат приоритет, „за да се избегне физическата и социална неангажираност на бъдещето поколение, което твърде много зависи от технологията“. Специалистите предлагат в часовете по спорт да се включат технологии.

„Не може да се устои на навлизането на технологиите. Хората, които формират политиките могат да се отдадат на носталгия по времето преди свързаните с интернет технологии да затруднят ангажирането на младите хора или да използват тези технологии като предимство“, заключава докладът.