Учени: Двойките с деца се хранят по-нездравословно

деца, родители, хранене, списание родител, roditel.bg, отглеждане, възпитание
Двойките, които трябва да се грижат само за себе си, се хранят с повече плодове и зеленчуци, в сравнение със семействата с деца, сочи ново британско проучване. Изследователи от Университета в Рединг установяват, че родителите са по-склонни да употребяват нездравословни продукти, за разлика от бездетните двойки.

Противоречащо на всякаква логика, нивата на консумация на плодове и зеленчуци намаляват с присъствието на деца, казва проф. Ричард Тифин от изследователския екип. Оказва се, че двойките с деца купуват по-малко месо и повече млечни продукти, зърнени храни и картофи. Хората с ниски доходи са по-склонни да правят лош избор на храна, допълва проф. Тифин. Домакинствата, които имат високи разходи, са склонни да консумират пропорционално повече месо, както и пресни плодове и зеленчуци, показват резултати от изследването.


Добре известно е, че навиците на родителите се предават на децата. Храната, която консумират подрастващите, има значително въздействие върху здравето им в по-късен житейски етап, подчертават авторите на изследването.

Източник: hotnews.bg