Как една майка успява да включи починалия си съпруг в семейните снимки

семейна снимка1Това е историята на Никол Бенет и нейното семейство – история, която няма щастлив край от приказките, но която ни показва, че е важно да не губим кураж и да запомним най-доброто от хората, които обичаме и които вече не са сред нас.

Никол е бременна с второто си дете, когато съпругът и е споходен от неочаквана смърт. Шокът от случилото се е наистина огромен, но бъдещата майка решава да намери начин да не пада духом. Преди инцидента, семейството е насрочило фотосесия, на която да си направят снимки за спомен от бременността, заедно с по-малкия им син. Вместо да отмени фотосесията, бъдещата майка решава да направи нещо нестандартно и да включи по някакъв начин починалия си съпруг.


 

Бенет се свързва с фотографката Сидни Конли, която предлага да заснеме кадри от бременността й, заедно с 4 годишния й син, и след това да добави дигитално в кадрите и таткото.

“Много обичах този мъж. Исках да направя нещо специално, за да го има, не само в семейния албум, но и в спомените на децата. Това са спомени за моя син и за бъдещата ми дъщеря, която никога няма да има щастието да го прегърне, да го срещне”, казва Никол.

“Щеше да ми бъде много тъжно и болезнено да гледам тези снимки и него да го няма. Това, което сътворихме благодарение на съвременните технологии, прави снимките да изглеждат така, сякаш съпругът ми е с нас, бди над нас и ни закриля.

Бих посъветвала всички хора да не омаловажават всеки ден, прекаран с близките им хора, защото животът е непредсказуем – прегърнете тези, които цените, кажете им, че ги обичате и запазете спомените и щастливите моменти“.

семейна снимка4

семейна снимка3

семейна снимка2

Снимки: fitpregnancy.com

Вижте още:

Как една майка учи 6 годишния си син на уважение към жените и на добри обноски

Баща превръща детската стая на дъщеря си в истинска приказка

Как една учителка научи децата да прощават

Не пропускайте моментите с децата си, те няма да се повторят