Какво казват майките и какво чуват децата

 

майка-дете-разговор2


Мама казва: Отиди да си измиеш зъбите.
Детето чува: Отиди да напълниш мивката със сапунени мехури, остави следа от паста за зъби на плота, забрави да пуснеш водата на тоалетната и превърни пода на банята в басейн.

Мама казва: Почисти стаята си.
Детето чува: Събери всичко от пода и умело го набутай под кревата, в чекмеджета, в гардероба, както и на всяко друго скришно място, което можеш да намериш.

Мама казва: Побързай, закъсняваме!
Детето чува: Има още малко време – да си довършиш играта, да разгледаш някоя книжка, да си поиграеш с котката, да видиш какво дават по детския канал и след като тръгнете, да се окаже, че си си забравил раницата.

Мама казва: Трябва да се обадя по телефона, така че – моля да пазиш тишина.
Детето чува: Сега трябва да си колкото се може по-шумен, да дърпаш мама за ръкава, да искаш сандвич и да попееш с висок глас „Зайченцето бяло“.

Мама казва: Иди да се облечеш.
Детето чува: Отвори всяко едно чекмедже и разпръсни съдържанието му по леглото и по пода. След това облечи две блузи една върху друга и обуй панталона наобратно.

Мама казва: Лягай си.
Детето чува: Забави лягането колкото се може по-дълго. Сега е моментът да ти се допишка, да огладнееш, да си си забравил нещо в хола, да искаш да се погушкате, да искаш приказка, след това още една и накрая да ти се допие вода, за да може пак да ти се допишка.

Мама казва: Седни на масата и яж над чинията си.
Детето чува: Тичай в кръг около масата, напълно игнорирай приборите и вместо това използвай ръцете си, нацапай обилно дрехите си и разсипи минимум 75% от храната на пода.

Мама казва: Не пипай лаптопа
Детето чува: Натисна само 1-2 копчета. Ако се окаже, че си изтрил  важен документ – прави се, че не знаеш как е станало.

 

Вижте още:

С дете и без дете навън – 8 карикатури, показващи разликата

4 училищни истории, доказващи уникалната детска логика

Големите пакости на малките: 20 доказателства, че имате малко дете в дома си

9 забавни карикатури, представящи другата страна на родителството