Маска с куркума при тъмни кръгове под очите

маска куркума тъмни кръгове

Празниците слагат своя отпечатък не само върху теглото, но и върху лицето ни. Заради лягането призори, мнозина се събуждат с тъмни кръгове под очите. Точно тук на помощ идва една изпитана народна рецепта за маска с куркума и ананас.


За жълтата подправка се знае, че е богата на веществото куркумин – антиоксидант с антибактериални и противовъзпалителни свойства. Малцина я използват в кухнята си при приготвянето на вечерята, а като средство за разкрасяване тя е още по-неизвестна. Дерматолозите обаче са категорични, че куркумата намалява възпаленията по кожата, причинени от различни видове дерматологични състояния, включително поява на акне, петна и тъмни кръгове под очите. Същото действие има и бромелаинът – ензим, съдържащ се в ананаса. Той предотвратява стареенето, посредством намаляване на вредите от свободните радикали.

За приготвянето на маска са необходими една супена лъжица сок от ананас и една чаена лъжица куркума на прах. Трябва да се направи каша от двете съставки, която се нанася под очите с помощта на памуче. Оставя се да действа 10 минути, след което се отмива обилно с хладка вода.

Източник: hospital.bg