Наръчник ще помага на родители на деца в детска градина

детска градина

Столичната община издава Наръчник за родители на деца в детската градина. Наръчникът се разпространява безплатно във всички детски градини в София, предаде inews.bg.

Книжката за възрастни със заглавие “Добре дошли в детската градина, родители” има за цел да допринесе за по-лесната адаптация на децата към забавачките, а и да осигури спокойствие на техните родители, че малчуганите се чувстват добре в новата за тях среда.

През тази учебна година се очаква в първа група да тръгнат над 9 000 деца. Според директора на 55-а детска градина Нели Кацарска голяма част от родителите не са подготвени:

“Има огромна разлика между яслата и детската градина. За това нещо аз съм убедена, че ще  помогне на много родители как да си организират първо времето в къщи, за да бъдат спокойни, и след това какво очаква детето в детската градина. Спокойни ли са родителите, спокойни са и децата”, смята Кацарска.

Освен в столичните занимални, наръчникът може да открит и на сайта на асоциация “Родители”, където са публикувани и останалите помагала за деца в първи клас.

Comments are closed.