Новата мода за справяне със злояди деца

капризно дете храна

Стилът „Омбре“ масово завладя света. Преливането на гами цветове е тенденция от няколко години, а хората започнаха да експериментират с изкуството на омбрето върху почти всичко.

Освен кухненските мебели и способия в преливащи цветове производители на порцелан и прибори, започнаха да произвеждат омбре чинии, пише Стандарт. Те са изработени от специален термо материал. Когато сложите топлото ястие в тях, променят цвета си, като следват стила омбре, т.е. преливат от тъмно към светло. Условие, за да видите ефекта, е да си изядете цялата порция.

Семейства, ползващи преобразяващите се чинии, отчитат положителни резултати сред децата си. Споделят, че това е хитър метод да ги прилъгват да се хранят. Те от своя страна с нетърпение очакват да видят ефекта, след като хапнат порцията си. За най-малките запалянковци чиниите са с илюстрирани анимационни герои, което превръща иначе така досадното за малчуганите хранене в процес изпълнен с очакване на магията.

Идеята на проекта се заражда от Америка. Авторът е американец, който имал невероятно злоядо дете. Храненето граничело с инквизиция над малчугана. Тогава бащата решил, че трябва да изобрети нещо достатъчно хитро и интересно, което не просто да забавлява малкия, но и да предизвика положителна реакция към самия процес. Така се зародила и идеята за магическите чинии за деца. Малко по-късно и модата, завладяла света – омбре.

 

Вижте още:

26 идеи как да накараме детето да заобича полезната храна

7 храни, които сриват детския имунитет

11 полезни храни, с които да избегнем анемията при децата