Определиха оптималната възраст за раждане на деца

Ако жената иска да има голямо семейство, е най-добре да започне да ражда деца на 23-годишна възраст, твърдят британски специалисти на страниците на в.“Дейли мейл“. Дори и да иска само едно дете, е добре да го роди до 32-годишна възраст.

Better Writer Ad

Препоръките на медиците бяха след анализ на състоянието на 58 000 жени. Статистически данни показват, че почти 50% от децата са родени от жени на 30 и повече години. През последните години се е утроил броят на бебетата, родени от жени на повече от 40 години.

Възможно е новият калкулатор на фертилността да промени положението, твърдят специалистите. Според създателите му трябва да се реши колко деца иска една жена и дали ще зачева сама, или с помощта на ин витро оплождане.

Математическият модел ще покаже на каква възраст вероятността от зачеване е равна на 90%, 75% или 50%. Например, при жена на 23 години вероятността да роди 3 деца е равна на 90%. Ако чака до 31 години тя намалява на 75%. А на 35 години – до 50%.

Жените, които искат да имат две деца, трябва да започнат да раждат на 27 години. А тези, които искат само едно бебе, могат да почакат до 32 години. По думите на експертите техните препоръки ще помогнат на младите хора да планират по-добре живота си.

Източник: БТА

Вижте още:

Чудо: Близначки, родени с два месеца разлика

Разликата между първото и второто дете – как майките променят мисленето си

Какво наследяваме от бащите и какво от майките си?

Meчтаеше да бъде майка…