С деца на път: 20 Места, които да посетите в Лондон

В новата ни рубрика „С деца на път“ ще ви представяме интересни места, които да посетите, ако пътувате със своите деца.

Лондон е град, пълен с вълнуващи и забавни места, особено за семейства с деца. От музеи до паркове и зоологически градини, там ще откриете разнообразие от активности, които ще направят пътуването за всяко хлапе наистина незабравимо. Ето 20 идеи за места, които да посетите, и забележителности, които да видите:

1. Музеят на науката в Лондон

Музеят на науката предлага интерактивни експонати и образователни програми, които са чудесни за децата. Те могат да изследват вселената, да откриват тайните на човешкото тяло и дори да участват в научни експерименти. Експонатите включват всичко от стари парни машини до съвременни космически капсули.

 • Цена на билет: Безплатен вход

2. Природонаучният музей в Лондон

природонаучен музей лондон

Този музей е дом на впечатляващи динозавърски скелети, включително известният диплодок в главната зала. Има много интерактивни експонати, които обясняват различни природни явления и изследват дивия свят на нашата планета. Децата ще се зарадват на възможността да видят динозаври и други праисторически животни.

 • Цена на билет: Безплатен вход

3. Лондонската зоологическа градина

зоопарк лондон

Разположена в Регентс Парк, Лондонската зоологическа градина предлага възможност да видите над 750 различни животински вида. Зоологическата градина е дом на лъвове, тигри, жирафи, пингвини и много други интересни животни. Освен това, има специални шоута и демонстрации, които позволяват на децата да научат повече за животните и техните местообитания.

 • Цена на билет: £26 за възрастни, £17 за деца*

4. Лондонското око

Това гигантско виенско колело предлага невероятни гледки към града. Едно въртене трае около 30 минути, като кабинките са напълно затворени и безопасни за деца. Лондонското око предлага незабравимо изживяване и възможност да видите забележителностите на Лондон от високо.

 • Цена на билет: £28 за възрастни, £23 за деца*

5. Парламентът и Биг Бен

биг бен

Възможността да видите Биг Бен и Парламента е вълнуваща както за децата, така и за възрастните. Разходка покрай река Темза и снимка пред тези исторически забележителности са задължителни. Можете също да се включите в организирани турове вътре в Парламента и да научите повече за британската политическа система.

 • Цена на билет: Външното разглеждане е безплатно, тур с водач: £19.50 за възрастни, £8 за деца

6. Аквариумът SEA LIFE London

аквариум лондон

Тук децата могат да открият подводния свят и да видят акули, скатове, медузи и много други морски създания. Аквариумът предлага и образователни програми за младите изследователи. Има тунел с акули, интерактивни басейни, където децата могат да докоснат морски създания, и множество аквариуми с цветни риби и корали.

 • Цена на билет: £30 за възрастни, £25 за деца*

7. Хари Потър – Warner Bros. Studio тур

хари потър лондон

Разположен в Лийвсдън, Warner Bros. Studio предлага на феновете на Хари Потър възможността да видят декорите и костюмите от филмите за любимия герой. Можете да разгледате Голяма зала, Диагонали, Хагридската колиба и дори да опитате масло от бира. Това е магическо изживяване за всички възрасти, което включва интерактивни забавления и специални ефекти. Студиото предоставя уникална възможност да видите целия процес зад заснемането на филмите, включително специални ефекти, грим и костюми.

 • Цена на билет: £47 за възрастни, £38 за деца*

8. Legoland Уиндзор

леголенд лондон

Разположен на около час път от Лондон, Леголенд е тематичен парк, посветен на LEGO. Децата могат да се забавляват с множество атракциони, водни пързалки и интерактивни зони. Паркът включва миниатюрни модели на известни забележителности, построени от милиони LEGO тухлички, както и шоута и работилници.

 • Цена на билет: £29 за възрастни и деца (варира според сезона и офертите)*

9. Хайд Парк

Този огромен парк е идеален за пикници, игри и разходки. В Хайд Парк има езера, където можете да наемете лодки, както и детски площадки и кафенета. През зимата тук се провежда Winter Wonderland, голямо празнично събитие с въртележки, ледена пързалка и коледен базар.

 • Цена на билет: Безплатен вход

10. Мадам Тюсо

Музеят на восъчните фигури Мадам Тюсо предлага възможност да видите и да се снимате с восъчните фигури на известни личности и исторически фигури. Децата ще се зарадват на срещите с любимите си герои от филми, спорт и музика, както и на интерактивните зони като Marvel Super Heroes и Star Wars.

 • Цена на билет: £35 за възрастни, £30 за деца*

11. Замъкът Уиндзор

Замъкът Уиндзор

Само на кратко разстояние от Лондон, замъкът Уиндзор предлага великолепни градини и стаи, както и възможността да видите смяната на караула. Децата ще се забавляват с разглеждането на кралските апартаменти и разказите за историята на кралското семейство.

 • Цена на билет: £26.50 за възрастни, £14.50 за деца*

12. Театърът Глобус на Шекспир

Този театър предлага постановки и образователни програми за деца. Те могат да научат повече за Шекспир и да се насладят на интерактивни уъркшопи. Театърът Глобус е реконструкция на оригиналния театър на Шекспир и предлага уникално театрално изживяване.

 • Цена на билет: £17 за възрастни, £10 за деца*

13. Кралските ботанически градини Кю

Кралските ботанически градини Кю

Кю предлага огромни градини, оранжерии и множество растения от цял свят. Децата ще се забавляват с разходките и игрите сред природата. Градините разполагат с интерактивни експонати, включително Treetop Walkway, който предлага възможност да видите върховете на дърветата от високо.

 • Цена на билет: £19.50 за възрастни, £5 за деца*

14. Young V&A (бившият Музей на играчките и детството)

Този музей в Бетнал Грийн, сега преименуван на Young V&A, е посветен на играчките и детството през вековете. Децата ще се зарадват на колекциите от стари и нови играчки, кукли, плюшени мечета и игри. Музеят предлага интерактивни експонати и образователни програми, които са предназначени да насърчават творчеството и въображението на децата.

 • Цена на билет: Безплатен вход

15. Паркът на Хемпстед Хийт

Парка на Хемпстед Хийт

Този обширен парк предлага прекрасни възможности за разходки и пикници. Децата могат да се насладят на игрите в природата и дори да плуват в езерата през лятото. Паркът предлага и панорамни гледки към Лондон от върха на Parliament Hill.

 • Цена на билет: Безплатен вход

16. Музеят на транспорта в Лондон

Музеят на транспорта в Лондон

Този музей в Ковънт Гардън предлага интерактивни експонати и възможност да се научите повече за историята на транспорта в Лондон. Децата могат да видят стари автобуси, влакове и трамваи, както и да се качат на някои от тях. Музеят предлага и образователни програми и работилници.

 • Цена на билет: £18.50 за възрастни, безплатно за деца до 17 години*

17. Шрек Адвенчър Лондон

Този интерактивен атракцион позволява на децата да се потопят в света на Шрек и неговите приятели. Те могат да участват в приключения и да се срещнат с любимите си герои от филмите. Атракционът включва интерактивни шоута, специални ефекти и много забавни изненади.

 • Цена на билет: £27.50 за възрастни, £22 за деца*

18. Разходка с кораб по Темза

темза круиз

Разходката с кораб по Темза е едно от най-добрите начини да видите много от забележителностите на Лондон от уникална перспектива. Много круизи предлагат екскурзии с водачи, които разказват интересни факти за историята и архитектурата на града, докато минавате покрай емблематични места като Тауър Бридж, Шард, Лондонското око и Биг Бен. Децата ще се насладят на гледките и на свежия въздух на откритата палуба, а някои от круизите предлагат и забавни активности като пиратски теми и интерактивни игри.

 • Цена на билет: £14-£18 за възрастни, £7-£9 за деца (варира според маршрута и оператора)

19. Гринуич

гринуич лондон

Гринуич е един от най-забележителните квартали на Лондон, изпълнен с история и култура. Тук можете да посетите Кралската обсерватория, където минава първият меридиан, и да научите повече за историята на астрономията и навигацията. Децата ще се зарадват на интерактивните експонати и на възможността да стоят с един крак в западното и един в източното полукълбо. Гринуич също така предлага красиви паркове, където семействата могат да си направят пикник и да се разходят, както и Националния морски музей, където могат да разгледат морски артефакти и да се запознаят с историята на британската морска сила.

 • Цена на билет: Кралската обсерватория: £16 за възрастни, £8 за деца; Националният морски музей: Безплатен вход

20. Кулата на Лондон

Историческият Лондонски Тауър предлага много за разглеждане – от кралските бижута до историята на крепостта. Децата ще се насладят на разказите за рицари, крале и кралици. Можете да видите гарвани, кулите и стените на този средновековен замък и да научите за неговата бурна история.

 • Цена на билет: £29.90 за възрастни, £14.90 за деца*

* Споменатата цена за билет е актуална към момента на подготовката на тази публикация

Roditel.bg