Седмица на бащата в Дом на киното

Домът на киното се присъединява към инициативата „Седмица на бащата“, която се провежда между 11 и 17 ноември и отправя послания за връзката между децата и техните бащи.

Общуването между родител и дете е от ключово значение за неговото развитие. Често родителите пренебрегват нуждата на децата от общи занимания и дейности, които да ги обогатяват и да им вдъхват увереност, да разказват истории и да укрепват връзката им както с тях самите, така и със света наоколо.

Каним всяко дете, баща или дядо да гледат заедно на голям екран истории, които ще бъдат повод за разговор, емоции, общо преживяване и спомен.

15 ноември (петък), 18:30 часа
АЗ, ДАНИЕЛ БЛЕЙК
Режисьор: Кен Лоуч
100 мин.

Филм за това как човешкото отношение е единственото, което може да ни спаси от тежката машина на бюрокрацията, готова да ни смаже във всеки един момент.
Трейлър: https://youtu.be/WJ_BI8civvI

16 ноември (събота), 11:00 часа
МОМЧЕТО И ПЕЛИКАНЪТ
Режисьор: Шоун Сийт
99 мин.

Момчето и пеликанът е изключително актуален филм: той касае съвместното съществуване на различни култури и крехкия баланс между човека и природата, показвайки, че екологичната активност на тийнейджърите има силата да промени мисленето на възрастните.
Трейлър: https://youtu.be/jaUpQ2EkbL4
Филмът е част от Киномания.

17 ноември (неделя), 11:00 часа
РОКА ПРОМЕНЯ СВЕТА
Режисьор: Катя Бенрат
101 мин.

Смела, забавна и тотално неподражаема – запознайте се с Рока. Тя е на 11 години и води напълно уникален живот. Докато баща й я наблюдава от Космоса, понеже е астронавт, Рока живее сама със своята катеричка и за пръв път й се налага да посещава нормално училище. А там волната й личност моментално изпъква. Тя безстрашно се опълчва на насилниците в класа, защото над всичко Рока винаги се застъпва за справедливостта. Затова и се сприятелява с бездомния Каспар и се опитва да му помогне. И непрестанно се стреми да спечели симпатиите на баба си. С несекващ оптимизъм Рока доказва, заедно с новите си приятели, че дори и едно дете има сили да спаси света.
Трейлър: https://youtu.be/ZS7AieuYtRA
Филмът е част от Киномания.

Билети: https://bit.ly/32oUpaR

Коментарите са изключени.