„Ти мозък имаш ли? Ще ти разбия устата!“ – нов сигнал за агресия от учител към ученик

деца обидни думи емпатия тормоз в училище

Сигнал за скандално поведение на учител в час. Случаят е от начално училище „Св. св. Кирил и Методий“ в град Оряхово.


Родители изпратиха запис до bTV, на който се чуват обидни думи, крясъци и грубо отношение от страна на учителка към първокласници.

Майката и бащата, изпратили видеото, споделят, че са забелязали промяна в поведението на детето им в негативна посока. То постепенно започнало да се затваря в себе си и поради тази причина те решили да проверят какво се случва, тъй като в класната стая на първокласниците нямало камера.

На 19 февруари родителите предоставили записа с обидните квалификации на директорката. Срещнали се с нея в неформална среда – в дома на директорката. Тя им обещала да вземе мерки, но след това последвали заплахи към родителите, че ще бъдат съдени, защото записите са незаконни, предаде bTV.

„Безобразни сте, да не казвам отвратителни… При теб неудобство няма – ти си опериран от срам. Ти срам нямаш никакъв. Как от по-голямо ще извадиш по-малко, ма. Кое не разбра, ма? Вие глави имате ли, ма? Вие безмозъчни ли сте? Аз ще ти разбия устата…“, се чува в записа.

„Детето ни започна да се прибира от училище без настроение, с главоболие и болки в стомаха. Промени си поведението – спря да споделя каквото и да било с нас. Решихме да го заведен на психолог, чието мнение е, че детето е подложено на тормоз“, обясни Ангел Маринов, който предостави записа на bTV.

Той пита дали тази учителка си дава сметка за вредите, които нанася на тези малки деца, както и че те могат да отключат някакво заболяване. Според него децата са били тормозени не само вербално, но и физически.

„Всичките обиди, които учителката изрича срещу 7-годишни децата, са ненормални. Това е началото на тяхното обучение. Какво ще правим с тези деца оттук нататък? Защо всички деца спират да споделят с родителите си? Защото в училище им е казано да не казват нищо на родителите си“, каза майката на тормозеното дете Стела Манчева.

От училището в гр. Оряхово излязоха със своя позиция. В нея директорката на училището – Силвия Маринова, подчертава, че Албена Георгиева има дълъг педагогически стаж и е уважават учител и че учениците ѝ винаги са имали високи учебни резултати.

Освен това учителката е намерила няколко души, които да я защитят. Според тях записът може да е манипулиран и те не вярват на него.