Училище за здраве – за деца, родители и учители

uchilishte za zdrave

От 1 до 6 септември в курортния комплекс Албена ще се проведе за четвърти път „Училище за здраве – за деца, родители и учители“. Мероприятието е организирано от Българското сдружение за изучаване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания.


За 6 дни родители с децата си и учители ще преминат обучение за принципите на здравословния начин на живот – балансирано хранене, съчетано с физическа активност. На всички участници в инициативата ще бъдат извършени най-модерни антропометрични измервания, касаещи индекса на телесна маса, мастната маса и риска от сърдечно-съдови заболявания и захарен диабет тип II.

Деца, родители и учители ще консумират сутрин, обед и вечер здравословна храна, включваща разнообразие от плодове и зеленчуци, млечни продукти и други полезни храни. Денят им ще започва със сутрешна гимнастика на плажа, разбира се, плуване в морето и басейна и приятни разходки.

Участието на децата (настаняване, храна и всички занимания) е безплатно за периода на събитието. За родител цената е 275 лв., което включва настаняване, храна и всички занимания (лекции, спортни прояви и др.).

От 2013, 2014 и 2015г. през „Училището за здраве – за деца, родители и учители” преминаха 360 родители с децата си от 6 до 9 годишна възраст, сега за четвърти път се осъществява тази инициатива, която намери широк благоприятен международен отзвук на проведените в последно време международни научни форуми в Лисабон, Букурещ, София, Прага, Ванкувър и др.

 

Дати: 1-6 септември 2016 г.

Къде: Хотел Добруджа, к.к. Албена

Възраст на децата: 6-12 годишна възраст

Такса: За деца – безплатно

За 1 родител – 275 лв.

Какво включва таксата?: Настаняване в хотел; закуска, междинна закуска, обяд и вечеря; всички мероприятия по време на събитието (лекции, игри, забавления, спортни прояви, печатни материали и др.)

Записване: до 15 юли 2016 г.

Плащане: до 29 юли 2016 г.

Банкова сметка:

Централна кооперативна банка, Клон Възраждане

BIC: CECBBGSF

IBAN: BG86CECB979010G5117400

Титуляр: БАСОРД (БСПЗЦС)

Организатор: Българското сдружение за проучване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания (БАСОРД)

Контакти: Доц. д-р Светослав Ханджиев, Ръководител на Училището (0888 566 420, svhandjiev@gmail.com)